eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
A ferencvárosi Antje Angela Malestein (j) és Marit Rosberg Jacobsen, a dán csapat játékosa a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. július 3-án.
Nyitókép: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Remek ferencvárosi siker a messzi északon

A Ferencváros 27-21-re nyert a norvég Storhamar HE otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A magyar bajnoki címvédőnél Böde-Bíró Blanka és Andrea Lekic nem játszott, ennek ellenére remek védekezéssel kezdett csapatuk és 5-0-ra elhúzott. A norvégok már kilenc perc után átálltak a létszámfölényes támadójátékra, ám ennek hatására sem csökkent a különbség, mert Orlane Kanor vezérletével továbbra is hatékonyak voltak a vendégcsapat akciói.

A 21. percben a Storhamar még csak kilenc kapura lövésnél, öt gólnál, de már két időkérésnél tartott. A cserék hatására védekezésben és támadásban is alaposan visszaesett a Ferencváros teljesítménye az utolsó öt percben, ezt a Storhamar - Tonje Enkerud vezérletével - egy 4-0-s sorozattal használta ki, így a szünetben "csak" 14-11-es hátrányban volt.

Amilyen jól kezdte az első félidőt az FTC, olyan gyengén kézilabdázott a második felvonás elején, különösen Darja Dmitrijeva hibázott sokat. A túloldalon Mathilde Rivas Toft játszott formán kívül, ennek ellenére

a házigazdák felzárkóztak mínusz egyre, de ezt követően jött az újabb fordulat: egy 6-2-es sorozattal ismét ellépett, és egyben biztosította újabb győzelmét a Ferencváros.

Angela Malestein góljaival őrizte a különbséget a sokkal kevesebbet hibázó vendégcsapat, amely végül hattal nyert.

Malestein hét, Kanor hat góllal, Laura Glauser és Janurik Kinga négy-négy védéssel vette ki részét a sikerből. A túloldalon Kristin Venn hatszor talált be, Eli Marie Raasok kilenc védéssel zárt.

Az FTC október 5-én a Kácsor Grétát foglalkoztató román Gloria Bistrita-Nasaud csapatát fogadja, a címvédő Győri Audi ETO KC pedig másnap a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Szombaton játszották: B csoport: Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand (norvég) 27-22 (14-9)

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×