eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta
Nyitókép: Wikipédia/Marie-Lan Nguyen

Csampa Zsolt az európai vívószövetség vezérkarában

Boczkó Gábort váltja a honi szövetség elnöke a végrehajtó bizottságban.

Luxemburgi elnököt választottak az Európai Vívó Konföderáció (EFC) élére Budapesten, a végrehajtó bizottságba pedig bekerült Csampa Zsolt, a hazai szövetség elnöke.

A Puskás Aréna VIP-termében rendezték a tisztújítást. Az eddigi elnök, az olasz Giorgio Scarso életkora miatt nem pályázhatott, a posztra három jelölt volt. A svéd Ana Valero-Colantes esett ki az első körben, a másodikban pedig Pascal Tesch egyetlen szavazattal előzte meg a román Marius Floreát, 22:21-re nyerte a voksolást - számolt be a választásról a hunfencing.hu oldal.

Ezután következett a végrehajtó bizottság megválasztása. Magyar részről eddig Boczkó Gábor volt a tagja az irányító testületnek, ő azonban szövetségi kapitányi feladatai miatt nem folytatja a munkát. Ezúttal Csampa Zsolt pályázott és be is került a tízfős bizottságba.

Világszerte szeptember második szombatján tartják a Vívás Világnapját. A hazai szövetség - a honlapjának beszámolója szerint - a hagyományoktól eltérően emlékezett és emlékeztetett arra, hogy a vívás mindenkié. A kedvezőtlen időjárás miatt nem flashmobot szervezett, hanem a hat szakág egy-egy képviselője Budapest egy-egy ikonikus helyén vívott, ebből készült a Facebookra egy összeállítás, amelynek végén a fegyvernemek egy-egy klasszisa - a tőröző Rejtő Ildikó, a párbajtőröző Nagy Tímea és a kardozó Szilágyi Áron - mondta el üzenetét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×