eur:
394.34
usd:
357.23
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Kevin Magnussen, a Haas dán versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíjának első szabadedzésén a monzai versenypályán 2024. augusztus 30-án. A futamot szeptember elsején rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Luca Bruno

Ilyen sem volt még: eltiltás kapott egy F1-es pilóta

Egy ütközés Pierre Gaslyval, ami most jóval súlyosabb következménnyel jár, mint egy pont elvesztése. Kevin Magnussen az első a büntetőpontok rendszerének bevezetése óta, aki eljutott az eltiltásig.

Egy 10 másodperces időbüntetés révén egy pozíciót veszített Kevin Magnussen az Olasz Nagydíj végelszámolásánál, ám így is pontot szerzett a Haasnak. A 10. helyen rangsorolt dánnak más büntetőpontok is jártak azonban, és ez beárnyékolja a monzai napját – írja az m4sport.hu.

Magnussen a 18. körben belső íven fékezve csúszott bele Pierre Gasly Alpine-jába, amiért az FIA még a versenyen kiszabta rá az időbüntetését. A futam után kiderült, hogy az ilyenkor megszokott eljárás szerint 2 büntetőpont is járt neki. Mivel már hónapok óta 10 pont állt a neve mellett, a mostanival összegyűlt neki az eltiltást érő 12 büntetőpont.

Ez azt jelenti, hogy nem vehet részt a két hét múlva következő Azeri Nagydíjon.

A büntetőpontok bevezetése óta Magnussen az első versenyző, aki eltiltást kap. És az első Romain Grosjean óta, akit az FIA szabálytalanságok miatt nem enged rajthoz állni egy versenyen. A franciát 2012-ben éppen a monzai verseny kihagyására ítélték.

„A 20.as autó a 4-es kanyar felé próbálta megelőzni a 10-est a belső íven. Miközben a 20-asnak az első tengelye a 10-es visszapillantójának vonala elé került, a vezetési irányelvek kimondják: ’az előző autót biztonságos módon, irányítás alatt kell vezetni a manőver során’. A bírók úgy látják, hogy a 20-as autó esetében ez nem volt meg, ezért teljes mértékben a versenyző a felelős az ütközésért, és emiatt a megszokott büntetést és büntetőpontokat rójuk ki rá” – áll az FIA indoklásában.

A Haasnak Bakura helyettest kell találnia. A legnagyobb esélye erre a Carlos Sainzot idén a Ferrarinál egyszer már helyettesítő jövő évi versenyzőjüknek, Oliver Bearmannek van. A brit jövőre éppen Magnussent váltja a csapatnál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Hatalmas területet foglalt el az orosz hadsereg, egyre súlyosabb a helyzet a keleti fronton - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Minimális ellenállással tör előre az orosz haderő a 60 ezres Pokrovszk felé, a város ostroma bármikor megindulhat. Közben támadásba lendültek az orosz csapatok Vuhledár térségében és Luhanszkban is. Friss elemzések szerint Oroszország összesen 600 négyzetkilométernyi területet foglalt el Ukrajnában a nyáron, ami 2022 óta nem látott szám. Kurszkban jelenleg áll az ukrán offenzíva: a Koronyevó-szektorban jelentettek kisebb támadásokat, de egyelőre nincs hír érdemi területszerzésről. Közben menesztették az ukrán állami energiavállalat vezetőjét. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború fejleményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×