eur:
392.39
usd:
354.49
bux:
72789.23
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának első szabadedzése előtt a szuzukai pályán 2023. szeptember 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Szakíró: veszélyben lehet Max Verstappen bajnoki címe

A Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc nyerte a Forma– 1-es Olasz Nagydíjat a McLaren két pilótája, Oscar Piastri és Lando Norris előtt. A háromszoros világbajnok Max Verstappen a gyengélkedő Red Bull-lal a hatodik lett, így lassan, de tovább olvad az előnye az összetettben a monzai dobogósokhoz képest.

Ezúttal a hazai pálya előnye mindenképp számított, a Ferrari pedig egy nagyon különleges, kicsit már-már furcsa stratégiát választott; több csapat is gondolkodott az egy kiállásban, de a maranellóiaknak kivételesen ez bejött – fogalmazott Vámosi Péter az InfoRádióban. „Kicsit olyasmi jellege van a dolognak, hogy százból egyszer bejön.”

A Motorsport Online főszerkesztője szerint tizenkilencre lapot húztak, de nem szabad elvitatni Carlos Sainz érdemét, aki pont 30. születésnapját ünnepelte a futamon, és gyönyörűen védte a csapattársát, aki pont annyira meg tudott lógni, hogy kitartott ez a lendület a végéig. Így valóban egy kicsit nem várt győzelem született akkor, amikor mindenki a McLarent várta előre.

Az már talán ki is jelenthető Vámosi Péter szerint, hogy a McLaren lesz a legjobb konstrukció idén. „Amilyen ütemben jönnek fel, és amennyire a Red Bull veszti el a fejét, azt gondolom, meg fog történni a csere, akár már a soron következő versenyhétvégén Bakuban.”

Veszélyben lehet Verstappen bajnoki címe is – vélekedett a szakíró. Az lehet a szerencséje, hogy a Mclaren jelenleg fejben még nem nőtt fel ahhoz a feladathoz, ami megtörtént már akár a Mercedesnél, akár régebben a Red Bullnál, vagy pláne a Ferrarinál a Schumacher-korszakban, hogy kijelöljenek egyetlen egy versenyzőt, aki „márpedig megy az egyéni világbajnoki címért” is.

Lehet itt mellébeszélni, hogy „az autóról van szó, és konstruktőri bajnokok leszünk”, de senki nem szerez azért több szponzort, és nem lehet egyszerűen üzletileg jobban értelmezni azt, ha valaki konstruktőri bajnok, mint egyéni bajnok – mondta a főszerkesztő.

Az egyéni bajnoknak sokkal nagyobb a marketing értéke, még hogyha az egy személyhez is köthető. És mivel Lando Norris jelenleg a második a bajnokságban, Oscar Piastri pedig a negyedik, eléggé egyértelmű, hogy mit kellene tenniük – tette hozzá Vámosi Péter, aki szerinte a nemcsak a mostani, hanem már a Magyar Nagydíj is „magas lábad” volt a számukra ilyen szempontból, de nem éltek vele.

„Csak aztán nehogy a végén ez bosszulja meg magát olyannyira, hogy ezek azok az elvesztegetett pontok, amik kellettek volna – vagy kellenének – ahhoz, hogy Max Verstappent adott esetben legyőzze Lando Norris” – zárta gondolatait Vámosi Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Maruzsa Zoltán az új tanév új szabályairól: okoseszköz, orvosi igazolás, jogosítvány

A tanév kezdetén több változás jön az oktatási intézményekben, ezekről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, de a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára kifejtette a pedagógus-béremelés menetrendjét, és azt is, hogy miért nem lesz tanárhiány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×