eur:
392.55
usd:
352
bux:
73141.98
2024. augusztus 21. szerda Hajna, Sámuel
Manuel Neuer német kapus a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjában játszott Costa Rica-Németország mérkőzés végén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 1-jén. Németország 4-2-re győzött, de nem jutott tovább.
Nyitókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Nem veszi fel többé a válogatott mezét a legenda

A Bayern München játékosa hivatalos Instagram-oldalán jelentette be a hírt.

Visszavonul a válogatottságtól a Nationalelf korábbi csapatkapitánya és jelenlegi kapusa, Manuel Neuer. A 38 éves játékos többek között ezt írta a posztjában:

"Kedves szurkolók, kedves futballozó Németország,

Több mint 15 év és 124 nemzetközi mérkőzés után a mai napon befejezem pályafutásomat a német labdarúgó-válogatottban.

Aki ismer engem, az tudja, nem vettem félvállról ezt a döntést. Fizikailag nagyon jól érzem magam, és természetesen a 2026-os világbajnokság az USA-ban, Kanadában és Mexikóban is vonzott volna.

Mégis, a családommal és a barátaimmal folytatott intenzív és hosszú beszélgetések után arra a következtetésre jutottam, hogy most van itt az ideje, hogy befejezzem a szereplésem a válogatottban.

Ha ma visszatekintek, büszke és hálás vagyok! Nem utolsósorban azért, mert 2014. július 13-án teljesíthettük nagy álmunkat, és együtt lettünk világbajnokok Brazíliában. Összesen 7 évig és 61 mérkőzésen keresztül - egészen a sérülésemig - kapitányként vezethettem pályára a német válogatottat. Ez egy olyan megtiszteltetés volt, amelyet minden alkalommal újból és újból nagyra értékeltem....

Köszönöm a stábnak, az edzőknek, a trénereknek és a játékostársaknak, akik a 2009. június 2-i bemutatkozásom óta támogattak a nemzeti csapatban!

Nektek pedig külön köszönöm, kedves szurkolók, hogy az évek során mindig támogattatok!

Imádtam a válogatott mezét viselni."

A nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon tagja volt a magyarokat a csoportkörben 2-0-ra verő együttesnek. A németeket a negyeddöntőben állították meg a spanyolok. Neuer immár 20 mérkőzéssel tartja az Eb-k kapusrekordját.

A 2011 óta a Bayernben védő futballista 2014-ben világbajnoki arany-, 2010-ben pedig bronzérmes lett, míg 2012-ben szintén harmadik lett az Európa-bajnokságon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Manuel Neuer (@manuelneuer) által megosztott bejegyzés

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.22. csütörtök, 18:00
Prószéky Gábor
Széchenyi-díjas programtervező matematikus, a Nyelvtudományi Kutatóközpont főigazgatója
Zselanne elesett, Moszkva nem tárgyal többé Ukrajnával - Híreink az orosz-ukrán háborúról szerdán

Zselanne elesett, Moszkva nem tárgyal többé Ukrajnával - Híreink az orosz-ukrán háborúról szerdán

A háború eddigi egyik legintenzívebb dróntámadása érte Moszkvát, Oroszország fővárosát. A helyi vezetés 10 ellenséges drón lelövését jelentette. Ukrajna közben részlegesen elkezdte kiüríteni Szumi megye lakosságát, 45 ezer embert akarnak kihozni a térségből. Az orosz haderő megkezdte Toreck bekerítését és hamarosan elérhetik Pokrovszkot is - mindkét város Donyeck megyében található. A nap folyamán elfoglalta az orosz hadsereg az 1000 fős lakosságú Zselannét. Oroszország ma bejelentette: többé nem hajlandók tárgyalni Ukrajnával a háború lezárásáról. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború szerdai eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×