eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
George Russel, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíjának első szabadedzésére érkezik a szahíri versenypályán 2022. március 3-án. A szezonnyitó bahreini futamot március 5-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Mercedeses első sor Silverstone-ban

Az első három helyről brit pilóta indul a vasárnapi futamon.

A hazai közönség előtt szereplő George Russell, a Mercedes versenyzője nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíj szombati időmérő edzését Silverstone-ban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

A 26 éves pilótának ez az idei második és pályafutása harmadik pole pozíciója, mellőle pedig márka- és honfitársa, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton startolhat majd.

Az első három rajtkocka brit versenyzőé lett, Lando Norris, a McLaren pilótája ugyanis harmadikként zárt, a negyedik helyről pedig a címvédő és háromszoros vb-győztes, az összetettben most is élen álló holland Max Verstappen (Red Bull) vághat neki a futamnak.

A másik Red Bullt vezető mexikói Sergio Pérez meglepetésre már az időmérő első szakaszában búcsúzni kényszerült, miután az egyik kanyarban kicsúszott és a sóderágyban ragadt. Emiatt piros zászlóval nagyjából 10 percre félbeszakították az edzést, Pérez pedig végül csupán a 19. rajthelyet szerezte meg.

A második részben Charles Leclerc-nek, a Ferrari monacói versenyzőjének a búcsúja volt a leginkább meglepő, ő a 11. pozícióból startolhat majd. Remek időmérőt teljesített viszont a német Nico Hülkenberg a Haasszal, mivel nemcsak bejutott a pole pozícióról döntő harmadik szakaszba, hanem ott hatodik lett, így nagyon kedvező helyről kezdi majd a viadalt.

Az 52 körös Brit Nagydíj vasárnap 16 órakor rajtol.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×