eur:
396.42
usd:
370.93
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Mohamed Aida az egyiptomi Jara el-Sarkavi elleni asszójában a női tőrözők csapatversenyében, az 5-8. helyért folyó küzdelemben, a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 29-én. Hetedik lett a magyar női tőrválogatott.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Vívó Eb - Bravúros eredményt ért el a magyar női tőrcsapat

Bravúros teljesítménnyel bronzérmet nyert a magyar női tőrcsapat vasárnap a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

A Pásztor Flóra, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida összeállítású együttes a 16-os táblán a törökök, majd a negyeddöntőben a németek ellen fölényes győzelmet aratott, az elődöntőben viszont az esélyeknek megfelelően simán kikapott a világranglistát vezető, világbajnok, Eb-címvédő olaszoktól.

A bronzéremért a nemzetközi rangsorban harmadik franciákkal vívtak a magyarok, és bár többször is voltak héttusos hátrányban, fordítottak és végül 45-43-ra nyertek.

A női tőrözők a magyar küldöttség hatodik érmét szerezték a svájci Európa-bajnokságon. Egyéniben második volt a párbajtőröző Siklósi Gergely és a kardozó Pusztai Liza, illetve a harmadik helyen végzett párbajtőrben Andrásfi Tibor, csapatban pedig másodikak lettek a férfi tőrözők és a női párbajtőrözők.

Címlapról ajánljuk

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×