eur:
396.21
usd:
369.36
bux:
70448.64
2024. június 25. kedd Vilmos
A győztes Kós Hubert a célban a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 17-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nemcsak indul az Eb-n Kós Hubert, de kifejezetten sokat is fog úszni

Edzője, a legendás Bob Bowman kérésére vállal kifejezetten sok számot a júniusi, belgrádi úszó Európa-bajnokságon Kós Hubert, aki ugyanakkor fő számát, a 200 méter hátat kihagyja a kontinensviadalon.

A 21 éves klasszis az M1 csatornának adott csütörtökön hajnalban interjút, melyben elmondta, hogy az Arizona Egyetemtől már elköszönt, majd a coloradói edzőtáborban csatlakozott újra Bowman csoportjához, onnan pedig Kaliforniába utaztak és végül két napja érkeztek meg Austinba, ahol tökéletesek a körülmények.

Kós elárulta, hogy Leon Marchand-nal, a 200 és 400 vegyes jelenlegi egyeduralkodójával jövő csütörtökön érkeznek Toulouse-ba, ahol együtt fognak edzeni egy hetet, majd onnan Marchand a francia bajnokságra, ő pedig az Eb-re utazik.

Az eredeti tervek szerint a magyar sportoló nem indult volna a kontinensviadalon, de alig két hete jelezte, hogy edzője kérésére mégis vállalja a szerpelést. A szerb fővárosban 50 és 100 méter pillangón, valamint 50 és 100 méter háton, illetve - címvédőként - 200 méter vegyesen indul, és úgy tudja, három váltószámban is szerepel majd.

"Nem lehet egy Európa-bajnokságra azt mondani, hogy felkészítő verseny, de úgy megyünk oda, hogy minél többet ússzak és minél erősebben" - mondta Kós Hubert. - "Ezt kérte Bob tőlem, hogy minél többet és minél keményebben versenyezzek, hogy meglegyen a versenyhelyzet az olimpia előtt és bele tudjuk tenni, amit még kell így a felkészülés végén."

A fiatal sportoló hozzátette, hogy várja az Eb-t, többek között azért, mert egy éve nem volt együtt a magyar csapat többi tagjával.

"Nyilván nem ez a fontos, hanem az olimpia, de jó lenne az olimpia előtt egy jó versenyt beletenni" - jegyezte meg Kós, majd azt is elárulta, hogy az Eb utolsó napján jelenti be, milyen számokban fog indulni Párizsban. Annyit azért már most elmondott, hogy 100 és 200 háton százszázalékos az olimpiai rajtja.

Az Eb után Kós Franciaországba utazik és ott készül majd Bob Bowman vezetésével, majd július 15-én jön Budapestre.

Címlapról ajánljuk
Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül
"Kötelesség"

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Szakíthat Oroszország az egyik legszorosabb szövetségesével, súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink kedden

Szakíthat Oroszország az egyik legszorosabb szövetségesével, súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az oroszok hagyományosan nagyon szoros kapcsolatot ápolnak a Balkánon fekvő Szerbiával, most azonban távolodni látszik egymástól a két ország. Bohdan Krotevics, az Ukrán Nemzeti Gárda őrnagya, az Azov-dandár megbízott parancsnoka egy hosszú Telegram-posztban kelt ki egy ukrán tábornok ellen, aki – állítása szerint – sokkal több ukrán katona halálát okozta, mint az orosz tábornokok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn aztán leváltotta Jurij Szodolt, az ukrán egyesített erők parancsnokát. Az államfő ezen kívül kérte az államvédelmi testületek megtisztítását, miután egyre aggasztóbb vádakat fogalmaztak meg a szervezetek néhány tagja ellen – írja a The Guardian. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×