eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
LOUISVILLE, KENTUCKY - MAY 17: Scottie Scheffler of the United States lines up a putt on the fourth green during the second round of the 2024 PGA Championship at Valhalla Golf Club on May 17, 2024 in Louisville, Kentucky. (Photo by Michael Reaves/Getty Images)
Nyitókép: Michael Reaves/Getty Images

Bilincsbe verve vitték el a sztársportolót

Hatóság elleni erőszak miatt letartóztatták a golfozók PGA világranglistáját vezető Scottie Schefflert, nem sokkal a Kentucky államban tartott PGA Championships forduló pénteki, második versenynapjának kezdete előtt a pálya közelében.

A verseny helyszínére tartó amerikai sportolót halálos közlekedési baleset miatt intézkedő rendőrök állították meg, akik szerint Scheffler figyelmen kívül hagyta a hatósági utasítást, és erőszakosan viselkedett az egyenruhásokkal szemben.

Scottie Schefflert az incidens nyomán bilincsben vitték Louisville város börtönébe, ahol nyilvántartásba vették, és négy rendbeli bűncselekménnyel vádolták meg. A rendőrségi irat szerint

a golfbajnok autójával elsodorta az egyik intézkedő rendőrt.

Scheffler közleményt adott ki az esetről, amelyben "óriási félreértésként" értékelte a történteket. Azt írta, hogy a rendőri intézkedést kiváltó tragikus baleset miatt kaotikus helyzet volt, és hozzátette: félreértelmezte a rendőrök utasítását.

Az esetről később Andy Beshear, Kinetucky állam kormányzója is közelményt adott ki, aki hangsúlyozta, hogy a golfozóval történt sajnálatos eset egy tragikus baleset következménye volt, és reményét fejezte ki, hogy az érintettek – azaz a sportoló és a hatóság – megoldást találnak.

Scottie Scheffler néhány órás fogvatartás, a hivatalos eljárás lefolytatása és azonosítása után szabad lábon távozhatott, és odaért a PGA Tour kezdetére, ahol néhány rajongó már „Free Scottie” pólóban jelent meg, utalva a sportoló kiszabadulására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×