eur:
390.08
usd:
356.88
bux:
72579.67
2024. július 18. csütörtök Frigyes
A győztes Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás döntőjében a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Váratlan fordulat az olimpiai éremesélyes Kós Hubert felkészülése ügyében

Majdnem hazatér Amerikából azért, hogy elutazzon a magyar válogatottal a belgrádi Eb-re. "Amit Csaba bá kér, azt fogom csinálni" - olvasható a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalán.

Egy sms teljsen megváltoztatta úszóvilágbajnokunk terveit: Kós Hubert edzője, Bob Bowman küldte neki vasárnap reggel.

"Elvégre Bob nagymestere annak, hogy még a hétvégén se legyen nyugi" – olvasható Kós nyilatkozata a közösségi felületen. "Szóval azt írta, hogy úgy gondolja, az Eb pont jó időben van, és nekem mégiscsak indulnom kell egy versenyen még az olimpia előtt. És hát az úgy működik, hogyha Bob úgy gondolja, akkor onnantól én is úgy gondolom…"

Kós Hubert az sms-t megkapva legott hívta Sós Csaba szövetségi kapitányt, akivel azonnal egyeztették a szóba jövő távokat. Ami a lényeg, hogy a fő számát, a 200 hátat Párizsra tartogatja - korábbi világbajnokként -, ellenben 50 és 100 pillangón, valamint 50 és 100 háton rajthoz fog állni, továbbá 200 vegyesen is, ahol történetesen Eb-címvédő. Sós Csaba pedig a váltókban is számíthat rá.

“Amit Csaba bá kér, azt csinálom. Mert most az a lényeg, hogy intenzív legyen a program, még egyáltalán nem leszek formában, de kell egy jó verseny, Leon (Marchand) a francia bajnokságon indul ugyanakkor, ezért is küld engem Belgrádba Bob, aztán onnan megyek vissza Franciaországba, és az olimpiáig ott fogok edzeni velük.”

A belgrádi Eb június 17-én kezdődik, az úszóviadal és 23-áig tart.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy edzője "elteszi" a magyar világbajnokot az olimpiáig.

Címlapról ajánljuk
Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Fejérdy Gergely a francia kormányalakításról: nem tervezhet hosszú időre az új kabinet, bármikor megbukhat

Nincs semmilyen időkorlát arra, hogy meddig kell kinevezni az új francia miniszterelnököt, illetve mikor kell megalakulnia az új kormánynak – mondta az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója. Fejérdy Gergely arról is beszélt, hogy Gabriel Attal ügyvivő kabinetjének jóval kevesebb jogosultságai, korlátozottabb lehetőségei vannak, a befektetők pedig egyre inkább elfordulnak a francia piactól, ami még nehezebb gazdasági helyzetet teremthet.

Litkey Farkas a Kékszalagról: ilyen időjárással még nem találkoztam, nem tudom, mi lesz

Európa legnagyobb tókerülő versenyén a 13-szoros győztes Litkey Farkas dobogós helyezéssel lenne elégedett, de szerinte legalább hat hajó a győzelemre is esélyes.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Javítani próbálnak a tőzsdék

Javítani próbálnak a tőzsdék

Jelentős esést szenvedtek el tegnap az amerikai tőzsdék, egyrészt folytatódott a nagy tech részvények felől a piac lemaradóbb részei felé történő rotáció, másrészt pedig csúnyán beleadtak a chipgyártók részvényeibe, miután arról szólóan jelentek meg hírek, hogy az Egyesült Államok szigorítaná az exportkorlátozásokat ezen termékek esetében. Ezek után az ázsiai tőzsdéken szintén jelentős esést lehetett megfigyelni, főleg a chipgyártáshoz kapcsolódó papírok esetében, ami pedig Európát illeti, itt már hangulatjavulás látszik a globális képhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 08:10
×
×
×
×