eur:
395.76
usd:
369.55
bux:
70647.04
2024. június 26. szerda János, Pál
A győztes Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás döntőjében a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Váratlan fordulat az olimpiai éremesélyes Kós Hubert felkészülése ügyében

Majdnem hazatér Amerikából azért, hogy elutazzon a magyar válogatottal a belgrádi Eb-re. "Amit Csaba bá kér, azt fogom csinálni" - olvasható a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalán.

Egy sms teljsen megváltoztatta úszóvilágbajnokunk terveit: Kós Hubert edzője, Bob Bowman küldte neki vasárnap reggel.

"Elvégre Bob nagymestere annak, hogy még a hétvégén se legyen nyugi" – olvasható Kós nyilatkozata a közösségi felületen. "Szóval azt írta, hogy úgy gondolja, az Eb pont jó időben van, és nekem mégiscsak indulnom kell egy versenyen még az olimpia előtt. És hát az úgy működik, hogyha Bob úgy gondolja, akkor onnantól én is úgy gondolom…"

Kós Hubert az sms-t megkapva legott hívta Sós Csaba szövetségi kapitányt, akivel azonnal egyeztették a szóba jövő távokat. Ami a lényeg, hogy a fő számát, a 200 hátat Párizsra tartogatja - korábbi világbajnokként -, ellenben 50 és 100 pillangón, valamint 50 és 100 háton rajthoz fog állni, továbbá 200 vegyesen is, ahol történetesen Eb-címvédő. Sós Csaba pedig a váltókban is számíthat rá.

“Amit Csaba bá kér, azt csinálom. Mert most az a lényeg, hogy intenzív legyen a program, még egyáltalán nem leszek formában, de kell egy jó verseny, Leon (Marchand) a francia bajnokságon indul ugyanakkor, ezért is küld engem Belgrádba Bob, aztán onnan megyek vissza Franciaországba, és az olimpiáig ott fogok edzeni velük.”

A belgrádi Eb június 17-én kezdődik, az úszóviadal és 23-áig tart.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy edzője "elteszi" a magyar világbajnokot az olimpiáig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×