eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A szerb Novak Djokovic játszik az argentin Tomas Martin Etcheverry ellen a párizsi keménypályás férfi tenisztorna második fordulójában 2023. november 1-jén.
Nyitókép: Mohamed Badra

Nem akárkivel készül a szerb teniszlegenda

A horvát Goran Ivanisevic után a korábbi tenisz páros világelső Nenad Zimonjic segíti az egyesben ranglistavezető Novak Djokovic edzéseit.

A szerbek 24-szeres Grand Slam-tornagyőztese a monte-carlói salakpályás torna előtt az Eurosportnak nyilatkozva arról beszélt, honfitársát több mint húsz éve ismeri, és olyan, mintha a testvére lenne.

„Mentor, barát, aki mindig próbált nekem segíteni emberként és játékosként is. Épp a salakos idényre kezdtem el készülni Belgrádban, amikor Gorannal befejeztem, Nenad pedig ott volt. Élveztük a közös munkát, így megkértem, pár hétig jöjjön” – elevenítette fel a közös munka kezdeteit a 36 éves sztár.

Djokovic hozzátette, igyekeznek kihozni a maximumot a helyzetből, Zimonjic „rendkívül hasznos tanácsokat adott” neki azzal kapcsolatban, hogyan helyezkedjen, amikor felmegy a hálóhoz.

A hétfőn rajtoló salakos idényről azt mondta, teniszszurkolóként reméli, hogy a 37 éves, 22-szeres GS-bajnok Rafael Nadal visszavonulása előtt még legalább egy tornán el tud indulni. A spanyolok sztárja januárban, Brisbane-ben ugyan egyéves kihagyás és csípőműtétje után visszatért, azóta azonban nem tudott játszani, s kihagyja a monacói viadalt is.

„Mindannyian tudjuk, milyen salakos pályafutás áll mögötte, főleg a Roland Garroson. Mindenki tisztában van azzal, az a célja, hogy ott játsszon, és a tenisz érdekében remélem, összecsaphatunk egymással Párizsban” – nyilatkozta az év második Grand Slaméről Djokovic. A háromszoros bajnok szerb sztár címvédőként készül a május 20-án rajtoló Garrosra, amelyet Nadal 14-szer nyert meg.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×