eur:
390.84
usd:
366.01
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Gárdos Gábor vezetőedző, Szűcs Luca és Battai Sugár (b-j) a Görögország elleni mérkőzésen a női kard csapatversenyében az Európa Játékokon a krakkói Tauron Arénában 2023. június 30-án. A magyar női kardcsapat bejutott az elődöntőbe.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Gárdos Gábor: őrült dömping végén lesz az olimpia, "az egyetlen fontos verseny"

Innentől minden vívó az olimpiai szereplésre fókuszál, az indulók ennek rendelik alá a következő hónapok kisebb versenyeit is – mondta az InfoRádióban Gárdos Gábor, a világbajnok magyar női kardcsapat szövetségi vezetőedzője. Beszélt tanítványa, Szatmári András budapesti világkupa-sikeréről is.

Gárdos Gábor, a világbajnok magyar női kardcsapat szövetségi vezetőedzője az InfoRádióban üdvözölte, hogy az országos sportvezetés ennyire szívén viseli, hogy hazai környezetben legyenek nagy világesemények, de akár kisebbek is, világkupaversenyek, ezek ugyanis jobb magyar eredményekre vezetnek.

A legutóbbi budapesti világkupaversenyen személyes tanítványa, Szatmári András kalandos körülmények között és csatákon át nyert aranyat, az olimpia fényében azt mondta róla, "így kell vívni, és akkor minden rendben lesz".

Az olimpiai kvalifikáció kérdései egyébként már eldőltek, "csak" egészség kell Párizsig. Ennek szellemében most kis szüneten vannak a sportolók, mind a női válogatott, mind Szatmári András csoportja, az olimpiai közvetlen felkészülés fokozatosan indul be majd. Kell is a pihenő, mert versenydömping jön nyárig.

"Még van egy csomó versenyünk, ami befolyásolja az olimpiai indulási helyezéseket. Megvannak már a tervek, aktív pihenések is lesznek a hosszú felkészülés után; a kvalifikációs sorozat során rengeteget vívtak a gyerekek, rájuk fér a pihenés" – ecsetelte Gárdos Gábor.

Májusban jön majd a magyar bajnokság – decemberben szokott lenni, így a mostani viadal "felhozó verseny" lesz –, júniusban pedig az Európa-bajnokság vezeti fel az olimpiát, ami a szakvezető szerint "az egyetlen fontos verseny".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nincs vége a foglalkoztatási csodának - A Covid csak egy rossz emlék Európában

Nincs vége a foglalkoztatási csodának - A Covid csak egy rossz emlék Európában

Megközelítette a 81%-ot a foglalkoztatottak aránya tavaly Magyarországon a 20 és 64 év közöttiek körében, ami a 75%-os uniós mutatót meghaladva a hetedik legjobb rátának számít az EU-n belül. Az uniós adathoz hasonlóan az elmúlt években folyamatosan nőtt a foglalkoztatottság mértéke hazánkban, egyedül 2020-ban, a Covid kirobbanásának évében csökkent az előző évhez képest a mutató, akkor 77,5%-on állt a ráta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×