eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Gárdos Gábor vezetőedző, Szűcs Luca és Battai Sugár (b-j) a Görögország elleni mérkőzésen a női kard csapatversenyében az Európa Játékokon a krakkói Tauron Arénában 2023. június 30-án. A magyar női kardcsapat bejutott az elődöntőbe.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Gárdos Gábor: őrült dömping végén lesz az olimpia, "az egyetlen fontos verseny"

Innentől minden vívó az olimpiai szereplésre fókuszál, az indulók ennek rendelik alá a következő hónapok kisebb versenyeit is – mondta az InfoRádióban Gárdos Gábor, a világbajnok magyar női kardcsapat szövetségi vezetőedzője. Beszélt tanítványa, Szatmári András budapesti világkupa-sikeréről is.

Gárdos Gábor, a világbajnok magyar női kardcsapat szövetségi vezetőedzője az InfoRádióban üdvözölte, hogy az országos sportvezetés ennyire szívén viseli, hogy hazai környezetben legyenek nagy világesemények, de akár kisebbek is, világkupaversenyek, ezek ugyanis jobb magyar eredményekre vezetnek.

A legutóbbi budapesti világkupaversenyen személyes tanítványa, Szatmári András kalandos körülmények között és csatákon át nyert aranyat, az olimpia fényében azt mondta róla, "így kell vívni, és akkor minden rendben lesz".

Az olimpiai kvalifikáció kérdései egyébként már eldőltek, "csak" egészség kell Párizsig. Ennek szellemében most kis szüneten vannak a sportolók, mind a női válogatott, mind Szatmári András csoportja, az olimpiai közvetlen felkészülés fokozatosan indul be majd. Kell is a pihenő, mert versenydömping jön nyárig.

"Még van egy csomó versenyünk, ami befolyásolja az olimpiai indulási helyezéseket. Megvannak már a tervek, aktív pihenések is lesznek a hosszú felkészülés után; a kvalifikációs sorozat során rengeteget vívtak a gyerekek, rájuk fér a pihenés" – ecsetelte Gárdos Gábor.

Májusban jön majd a magyar bajnokság – decemberben szokott lenni, így a mostani viadal "felhozó verseny" lesz –, júniusban pedig az Európa-bajnokság vezeti fel az olimpiát, ami a szakvezető szerint "az egyetlen fontos verseny".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A gépi tanuláson (machine learningen) alapuló alkalmazások és szolgáltatások már átszövik mindennapjainkat, elég csak a különböző streaming szolgáltatók ajánlórendszereire vagy az okostelefonunk arcfelismerésére gondolni. Ennek adott extra löketet a ChatGPT-t is meghajtó GPT-3 és hozzá hasonló transformer alapú modellek megjelenése, ami széles körben is a felhasználók kezébe adta a folyékonyan kommunikáló algoritmus élményét. Miképp segíthetnek a nagy nyelvi modellek az üzleti folyamatok hatékonyabbá tételében? Erről tart előadást április 23-ai AI in Business rendezvényünkön Ignácz Péter a KPMG managere. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×