eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A győztes Győr játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében játszott Győri Audi ETO KC-Odense HB visszavágó mérkőzést követően a győri Audi Arénában 2023. május 6-án. A győri csapat 37-28-ra megnyerte a mérkőzést.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Megszólalt a győri klub a menesztett vezetőedző utódjáról

Nem kapkodnak a szerdán menesztett Ulrik Kirkely utódjának kiválasztásával a Győr női kézilabdacsapatánál, de a klubvezetés már megkezdte a tárgyalásokat a kiszemelt szakemberekkel – tudta meg az InfoRádió.

A Győr női kézilabdacsapatának vezetősége az elvárthoz képest gyenge bajnoki és Magyar kupa-szereplés miatt azonnali hatállyal menesztette Ulrik Kirkely vezetőedzőt és Kristian Danielsen másodedzőt az együttes éléről.

Szabó Tamás, a klub nemzetközi és kommunikációs vezetője az InfoRádióban elmondta, azért hozták meg a súlyos döntést, mert az elmúlt időszak eredményei nem úgy alakultak, ahogy tervezték, és úgy érezte a vezetőség, hogy "az egyetlen valósnak tűnő célja, a Bajnokok Ligája négyes döntőbe jutása, adott esetben a győzelem elérése érdekében szükség van erre".

Vasárnap az FTC ellen elvesztette a Győr a Magyar Kupa döntőjét, de nem önmagában emiatt kellett távoznia Ulrik Kirkelynek, hanem ez egy folyamat volt, mert több olyan mérkőzés volt, amely nem úgy alakult, ahogy klubvezetést szerette volna – magyarázta Szabó Tamás.

Azt már bejelentették, hogy ideiglenesen Kun Attilát, a győri kézilabda-akadémia igazgatója készíti fel a csapatot a március 16-i Budaörs elleni mérkőzésre. Most a kommunikációs vezető jelezte, ha szükséges, akkor a március 19-i Alba elleni idegenbeli találkozón is ő ül majd a kispadon, ez attól függ, hogy addig születik végleges megoldás a vezetőedző pótlására.

Az utódról még nem kívánt nyilatkozni Szabó Tamás, de néhány részletet elárult. Mint fogalmazott, nincs sok idejük a kiválasztásra, mert be akarnak jutni a Bajnokok Ligája június eleji, budapesti négyes döntőjébe, és ehhez április utolsó és május első hétvégéjén kell lejátszani a negyeddöntős párharcot.

"Tehát van egy időnyomás, viszont nem akkora, hogy kapkodást szülne. A klub vezetése a kiszemelt edzőkkel a tárgyalásokat elkezdte"

– mondta Szabó Tamás, és kiemelte, itthon és külföldön is keresik Ulrik Kirkely utódját. "Nem a nemzetisége fontos, hogy magyar vagy külföldi, hanem az, hogy megfelelőképpen el tudja látni a szakmai kihívásokkal tűzdelt vezetőedzői feladatot, nem egyszerű ennek a csapatnak a vezetőjének lenni. Több szakember is szóba jön hazánkból is és külföldről is, ebből igyekeztük a legjobbakat kiválasztani" – tette hozzá.

A kudarcok nyomán az edző mellett felmerül a játékosok felelőssége is, hiszen a pályán ők játszanak, ennek ellenére ott nem tervez változtatást a győri klub. A kommunikációs vezető szerint a keret képes a bajnoki, kupa- és BL-célok megvalósítására. Ebből már csak a Bajnokok Ligájában maradt reális győzelmi esély, és továbbra is úgy vélik, hogy a jelenlegi csapat képes lehet erre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×