eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A francia Paul Pogba a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/POOL/Illyés Tibor

Paul Pogba nem hagyja annyiban, hogy négy évre eltiltották

Doppingolásért négy évre szóló eltiltást kapott Paul Pogba, a Juventus francia válogatott labdarúgója.

Az ítéletet csütörtökön tette közzé az illetékes olasz sportbíróság.

A 2018-ban világbajnok futballistától augusztus 20-án, az Udinese elleni bajnoki mérkőzés után vettek mintát, amelyről kiderült, hogy az állóképesség növelésére használt szintetikus tesztoszteront tartalmaz. Akkor felfüggesztették a játékengedélyét, és ügynöke közölte: Pogbának soha nem állt szándékában megszegni a szabályokat.

A 81-szeres válogatott középpályás - akinek a szerződése a Juventusnál 2026 júniusában jár le - azt elismerte ugyanakkor, hogy olyan táplálékkiegészítőt fogyasztott, amelynek mellékelt tájékoztatója utalt a készítmény teljesítményfokozó jellegére.

A 30 esztendős Pogba - aki nevezve volt, de nem játszott a Zebrák idénynyitó mérkőzésén - tavaly tért vissza a Juventushoz a Manchester Unitedtől. Az előző szezonban sérülése miatt alig futballozott, így tavaly a végül ezüstérmes francia válogatott világbajnoki keretéből is kimaradt.

Az ítélet kihirdetése után nem sokkal a futballista egyik hozzátartozója az AFP hírügynökségnek megerősítette, hogy Pogba megfellebbezi a döntést.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×