eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Révész Bulcsú

Egyetlen lépésre van a sznúker világelitjétől Révész Bulcsú

Ha a magyar játékos ma megnyeri a junior vb-döntőt, profi Tour-kártyát szerez.

A jelenlegi legjobb magyar sznúkerjátékos, Révész Bulcsú bejutott az Albániában zajló WSF junior világbajnokság döntőjébe. A tizenhét éves játékos a mai fináléban nem csak az aranyéremért és a kupáért játszik,

a junior világbajnok ugyanis Tour-kártyát kap a következő két szezonra,

azaz a profi mezőny tagja lesz, és rendszeresen játszhat a sportág legrangosabb tornáin – írja az eurosport.hu.

Révész Bulcsú eddig nyolc mérkőzést nyert meg és 28–5-ös frame-arányt produkált a junior vb-n. A mai döntőben a kínai Gong Chenzhi ellen lép asztalhoz, akit a csoportkörben 3–1-re legyőzött. A 14 órakor kezdődő fináléban öt frame-et kell megnyerni az aranyéremhez és a Tour-kártya megszerzéséhez.

A WSF Facebook-oldalán és a WPBSA YouTube-csatornáján élőben lehet majd nézni Révész Bulcsú döntőjét.

Az U18-as Európa-bajnok 2023 őszén hosszabb időn keresztül az Egyesült Királyságban készült, hogy még tovább fejlődjön. Az albániai eredmények alapján úgy tűnik, sikeres volt a szigetországban tett néhány hónapos kitérő.

Révész Bulcsú először tavaly decemberben szerepelhetett profi pontszerző verseny főtábláján, ahol Shaun Murphy volt az ellenfele.

Az albániai junior vb-n még egy magyar játékos indult: a tizennyolc éves Nagy Erik szintén megnyerte csoportját, utána viszont kikapott az albán Kledio Kacitól.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×