eur:
391.27
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Unsplash.com

Beindult a nagy futballüzlet: új helyen bukkannak fel a magyar válogatott játékosai

Jó néhány magyar játékos klubot váltott vagy klubot válthat a téli átigazolási időszakban. Körkép.

Szalai Attila a Bundesliga 1-en belül váltott klubot, a Hoffenheim kölcsönadta Sallai Roland csapatának, a Freiburgnak.

Baráth Péter (időlegesen) távozott a Ferencvárosból, a lengyel bajnok Raków Częstochowa egy évre kölcsönvette. Új csapata a negyedik, a vesztett pontokat tekintve a harmadik helyen áll a lengyel élvonalban.

Varga Kevin a ciprusi Apollon Limasszolban töltötte az őszi idényt, most országot váltott, a magyar, a török, a svájci és a ciprusi élvonal után a románban játszik majd, a Sepsi OSK mezében. A sepsiszentgyörgyi legénység az ötödik helyen áll a Liga I-ben, versenyben a második helyért.

A Kecskeméti TE-ből távozott az egyszeres válogatott Szuhodovszki Soma, aki a transfermarkt.de szerint 500 ezer eurónak megfelelő összegért igazolt az OTP Bank Ligán belül új klubba, a Debreceni VSC-be.

Külföldre igazolt a KTE-ből Szalai Gábor, aki a svájci élvonalban játszik majd, a Lausanne-Sport együttesénél. A kék-fehérek a tizedik helyen állnak az ottani Super League-ben.

Vécsei Bálint az előző bő fél évet Japánban, a Vissel Kobe gárdájánál töltötte. Visszatért Magyarországra, de egyelőre még nincsen új klubja.

Kata Mihályt, az MTK középpályását – a Nemzeti Sport híradása szerint – a City Group figyeli. (A City Group klubjai közé tartozik Európában a Manchester City, a Girona, a Troyes és a Lommel is.) A holland Heerenveen pedig szívesen kölcsönvenné.

A tavaly márciusban az A-válogatott keretébe is meghívott utánpótlás-válogatott kapus, Hegyi Krisztián a West Ham United tagja volt, de klubja őszre kölcsönadta a Stevenage-nek, az angol harmadik vonalba. Hegyi január elején a holland második vonalban a kiesés ellen küzdő FC Den Bosch-ba került, már be is mutatkozott.

Lang Ádám ügye még folyamatban van, könnyen elképzelhető, hogy marad ciprusi klubjában, az Omoniában. A zöld-fehérek edzőt váltottak, a norvég Kjetil Rekdal a jelek szerint számol a magyar védővel a középhátvéd posztján.

Korábban felvetődött Nagy Ádám klubváltása is, de a jelek szerint marad a Pisánál. Callum Styles iránt az angol második vonalban, a Championshipben szereplő Sunderland érdeklődik, de még nem közeli a megállapodás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×