eur:
389.51
usd:
363.14
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Maria Conde, a spanyol (k), valamint Raksányi Krisztina (b) és Horváth Bernadett Katalin (j), a magyar válogatott játékosai a kosárlabda női Európa-bajnoki selejtező 1. fordulójában játszott mérkőzésen a Szekszárd Városi Sportcsarnokban 2021. november 11-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Óriási botrány Szekszárdon, költözni készül a profi kosárlabdacsapat

A szekszárdi közgyűlés azt szeretné, hogy ezentúl a város tradicionális profi női kosárlabda-csapata fizessen teremhaszálati díjat a sportcsarnokban. A klub költözni készül.

Az ügy hátterében az állt, hogy a városi közgyűlés azt szeretné elérni, hogy az eddigi ingyenes sportcsarnokhasználattól tekintsenek el. A díjakat részletesen ki fogják dolgozni, nem piaci áron, hanem igazságosan fogják meghatározni, hogy ki mennyit fizet - írja az origo.hu.

Végleges döntés még nem született a szerződés formátumáról, s a díjakról, várhatóan a január végi közgyűlés dönt. Az előzetes számítás szerint egy órai működés 19 ezer 900 forintba kerülne, ennyit kellene fizessen a KSC Szekszárd - ahogy a teol.hu-n olvasható.

Ennek nyomán csütörtökön a klub ügyvezetője a közösségi médiában bejelentette, hogy készülnek az esetleges költözésre. Szabó Gergő úgy fogalmazott: "tájékoztatjuk szurkolóinkat és támogatóinkat, hogy a Szekszárd Közgyűlése részéről klubunk felé mutatott, ellenségesnek tekinthető, munkánkat ellehetetlenítő lépések okán

kénytelenek voltunk megkezdeni az előkészületeket a felnőtt csapatunk tevékenységének, hazai mérkőzéseinek más városba költöztetése érdekében.

Kérjük szurkolóink megértő támogatását a jövőben is, mert csapatunk nélkülük nem érheti el a lehető legjobb eredményt ezután sem.

A költözés lezárásáig az ügyben további nyilatkozatot semmilyen fórumon nem kívánnak tenni.

A TARR KSC Szekszárd kedden játszotta legutóbbi mérkőzését az NB I-ben és idegenben 80-55-re nyert a BKG ellen és ezzel 5. helyen áll a bajnokságban. Amúgy a csapat több válogatott kerettaggal is rendelkezik.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×