eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Újabb nagy sípálya nyit Magyarországon - körkép

Múlt héten az rekorddöntően enyhe idő miatt bezárni kényszerültek a hóágyúzott magyar sípályák is, de a mostani hideg időben ismét síelésre alkalmasakká teszik a lejtőiket. Egy helyen viszont kérdéses a sípályák megnyitása.

Az elmúlt napok hóágyúzásának és a hideg, megfelelő páratartalmú időnek köszönhetően szerdától ismét lehet síelni a mátraszentistváni pályákon. A 4-5-6-7-es (kék és piros) pályákat nyitják meg, valamint a szerpentinpályát és a szokásos szolgáltatásokat is beindítják (síiskola, kölcsönző, hütte stb.), mondta el az InfoRádióban Tóth Csaba Gábor, a sípark kommunikációs és turisztikai tanácsadója. Megjegyezte, idén változatlan, tavalyi árakkal várják a látogatókat.

Eplény

Nyitva van már az eplényi sípálya. A Síaréna Vibe Parkban kedden az A1-es pályát és a négyszemélyes ülőliftet, valamint a T1-es tanpályát és a mellette található tanulóliftet üzemelték be. Várhatóan pénteken megnyitják az A7-es felső szakaszát és az összekötő Q3-as pályát. Szombatra pedig már teljes hosszában elkészül az A7-es pálya és beindítják a mellette található kétszemélyes ülőliftet is.

Visegrád

Csütörtökön 13 órakor megnyit a visegrádi Nagyvillám Sípálya is a hóágyúzásnak köszönhetően. Mint közösségi oldalukon írták, az 1/A és a bébi pálya lesz síelhető, 21 óráig világítással. Üzemelni fog a büfé és a kölcsönző, illetve lesz síoktatás is (előre be kell jelentkezni). Újabb pályák megnyitását a hétvégére tervezik.

Budapest

A budapesti Normafán is zajlik már a hógyártás, de itt csak kicsit később tudnak nyitni. Legutóbbi Facebook-bejegyzésük szerint hétvégére valószínűleg működni fog a sífutó- és szánkópálya is.

Zemplén

Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban is hóágyúztak, de egy műszaki hiba miatt a gépek kedden leálltak. A Facebookon azt írták, hogy a szivattyúval kapcsolatos meghibásodás javítása jó esetben is több napot igénybe vesz. Csak remélni tudják, hogy kitart a hideg és lesz alkalmuk havas sípályát készíteni (van a kalandparkban egy műanyag sípálya).

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×