eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A spanyol Rafael Nadal a wimbledoni All England Lawn teniszklubban tartott sajtóértekezleten 2022. július 7-én bejelenti, hogy hasfalsérülés miatt visszalép a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjétől.
Nyitókép: MTI/EPA/AELTC/Joe Toth

Súlyosan megsérült Rafael Nadal

A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal sérülés miatt nem indul az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A spanyolok 37 éves sztárja vasárnap közölte: a brisbane-i torna utolsó mérkőzésén - amelyen három játszmában, meccslabdákról kikapott Jordan Thompsontól - már izomproblémája volt, az MR-vizsgálat pedig mikroszakadásokat mutatott ki a sérült testrészben, ami miatt nem áll készen arra, hogy három nyert szettig zajló mérkőzéseken a maximumot tudja nyújtani.

"Visszarepülök Spanyolországba az orvosomhoz, aki kezel majd, és vár rám némi pihenő is"

- írta Nadal közösségi oldalain.

A mallorcai teniszező hozzátette: közel egyéves kihagyása alatt keményen dolgozott a visszatérésen, és bár szomorú, hogy nem játszhat Melbourne-ben, összességében pozitívan tekint a szezon hátralevő részére.

Nadal a tavalyi Australian Open második fordulójában elszenvedett veresége óta az eheti, brisbane-i tornáig nem versenyzett. A múlt év elején még úgy tűnt, csupán nyolc hetet hagy ki, de végül júniusban meg kellett műteni csípőjét.

Az ausztrál nyílt bajnokság jövő vasárnap kezdődik, a főtáblán egyesben magyar részről Fucsovics Márton és Marozsán Fábián szerepel, a selejtezőben hatan - Babos Tímea, Bondár Anna, Gálfi Dalma, Piros Zsombor, Udvardy Panna és Valkusz Máté - indulnak.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×