eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Keszthelyi-Nagy Rita (j) és a holland Lola Moolhuijzen a női vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia - Magyarország mérkőzésen az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 6-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Ez sem a női pólósaink napja

A magyar női vízilabda-válogatott 14–11-es vereséget szenvedett a világbajnok holland csapattól az Eindhovenben zajló Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában. A szombati találkozón a házigazdák komoly bírói támogatással gyorsan 5–1-es előnybe kerültek, és bár a magyarok többször is egy gólra felzárkóztak, egyenlíteni nem tudtak.

A holland szurkolók ezúttal már közel két órával a mérkőzés előtt megérkeztek a háromszoros olimpiai bajnok úszóról, Pieter van de Hoogenbandról elnevezett komplexumba, és már az olasz-francia összecsapást is szépszámú nézősereg figyelte.

Mihók Attila és Cseh Sándor szövetségi kapitányok a görögöktől elszenvedett vereség során "kihagyott" Faragó Kamillát és Szabó Nikolettet is bevetették, ezúttal Tiba Panna és Kuna Szonja ült a lelátóra.

Eindhoven, 2024. január 6.
Mihók Attila szövetségi kapitány (k) a női vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia - Magyarország mérkőzés kezdete előtt az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 6-án.
MTI/Szigetváry Zsolt
Eindhoven, 2024. január 6. Mihók Attila szövetségi kapitány (k) a női vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia–Magyarország mérkőzés kezdete előtt. MTI/Szigetváry Zsolt

A magyarok az első két támadásuk során fórba kerültek, de nem éltek a lehetőséggel, a hollandok pedig egy lefordulás után megszerezték a vezetést. Mindkét oldalon sok volt a hiba az összjátékban, de jött Keszthelyi, aki inkább senkit sem vont be és egyedül fejezte be az akciót. A házigazdák egy, a támadóidő lejártakor "muszájból" eleresztett távoli lövéssel kerültek újra előnybe, majd létszámfölényben növelték azt, kilenc másodperccel a dudaszó előtt pedig hárommal elléptek. Az összképhez tartozik, hogy az első negyedben elképesztően egyoldalú volt a bíráskodás, az öt kiállítás mellett négy kontrát is ítéltek a magyarok ellen.

A második felvonás is kihagyott magyar fórral indult, a túloldalon viszont Wolves három magyar között fordult rá centerből és lőtt gólt. A negyednek ezúttal több mint a fele pörgött le magyar találat nélkül, amikor Parkes centerből rázta le emberét és húzta a labdát a kapuba. A magyarok védekezésben jól teljesítettek - sorra maradtak ki a holland emberelőnyös helyzetek -, elöl pedig Gurisatti használta ki gyorsan a kettős előnyt. Garda kevesebb mint fél perccel a félidő előtt egy távoli góllal faragta minimálisra a különbséget (5-4).

A hollandoknak majd egynegyednyi gólcsendet sikerült megtörniük van der Sloot átlövésével. Mihók Attila a következő fór megjátszása előtt időt kért, de Keszthelyi lövése elakadt a hazai kezekben. Leimeter szintén e4mberelőnyben gyönyörűen pattintott az elsüllyedő kapus fölött a hálóba, hátul pedig újra Magyari avatkozott közbe remekül hátrányban, de van de Kraats ötméteresével szemben már tehetetlen volt. A válaszra nem kellett sokat várni, Faragó a bal oldalról másolta le Leiemeter mozdulatát, így tapadt ellenfelére a magyar csapat, amely újra remekelt hátrányban. A hollandok egy újabb kontrát követően fordultak le és találtak be, majd Gurisatti góljába fújtak bele a bírók, a "lerohanást" pedig a negyedik gólját szerző Rogge fejezte be egy szép ejtéssel (9-6). Garda ötméteresből szépített, de a hollandok a "menetrendszerű" kiállítás után - amikor is Rybanska kipontozódott - válaszoltak. A magyarok kilenc századmásodperccel a dudaszó előtt újra betaláltak, Garda bombája a kapufáról a kapus hátára, majd a képzeletbeli gólvonalon túlra vágódott.

Eindhoven, 2024. január 6.
Keszthelyi-Nagy Rita (k, háttal) és a holland Sabrina van der Sloot (j) a női vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia - Magyarország mérkőzésen az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 6-án.
MTI/Szigetváry Zsolt
Eindhoven, 2024. január 6. Keszthelyi-Nagy Rita (k, háttal) és a holland Sabrina van der Sloot (j) a női vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia–Magyarország mérkőzésen az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában. MTI/Szigetváry Zsolt

A záró nyolc perc Szilágyi emberelőnyös góljával indult, majd a hollandok szintén fórból válaszoltak. Ezt követően újra Garda érkezett és megcsillantotta óriási lövőerejét, a holland védők és a kapus is csak a fejét tudta megmozdítani. Az akció után azonban videózni kellett, az előző holland támadásnál ugyanis Magyari "gyanús" körülmények között védett, a VAR-vizsgálatból pedig kiderült, hogy már bentről húzta ki a labdát, így a minimális különbség helyett háromgólos lett a különbség öt perccel a vége előtt.

Keszthelyi ötméteresből szépített, majd nagyszerűen szerzett labdát, az indítás azonban a megúszó Vályinak egy kicsit hosszú lett. A holland közönség az Eb során először ütemes szurkolásba kezdett - érezte, hogy erre most szüksége van az együttesnek -, Wolves pedig közelről "behúzta" a fórt. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó, amelyet Keszthelyi szép ejtése zárt le.

Eindhoven, 2024. január 6.
Mihók Attila szövetségi kapitány a női vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia - Magyarország mérkőzés után az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 6-án. A magyar válogatott 14-11-es vereséget szenvedett a világbajnok holland csapattól.
MTI/Szigetváry Zsolt
Eindhoven, 2024. január 6. Mihók Attila szövetségi kapitány a női vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia–Magyarország mérkőzés után. MTI/Szigetváry Zsolt

Ez azt jelenti, hogy a pénteken a görögökkel szemben is alulmaradó magyar csapatnak, amely a papírforma alapján a vasárnapi zárókörben várhatóan simán legyőzi a horvátokat és csoportja harmadik helyén végez, hétfőn a negyeddöntőbe jutásért is medencébe kell ugrania.

A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a holland és a szintén vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerez ötkarikás indulási jogot.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló:

Hollandia-Magyarország 14-11 (4-1, 1-3, 5-4, 4-3)
gólszerzők: L. Rogge 4, van der Sloot 3, van de Kraats, Wolves 2-2, van der Meijden, B. Rogge, Keunin 1-1, illetve Keszthelyi, Garda 3-3, Parkes, Gurisatti, Leiemter, Faragó, Szilágyi 1-1

A csoport állása: 1. (már negyeddöntős) Hollandia 6 pont (38-16), 2. (már negyeddöntős) Görögország 6 (39-20), 3. Magyarország 0 (22-28), 4. Horvátország 0 (14-49)

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×