eur:
380.67
usd:
349.5
bux:
57878.43
2023. december 1. péntek Elza
Szoboszlai Dominik, a győztes magyar válogatott tagja a szurkolók között a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-ra nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Puskás Ferenc nagyságú sztár lehet Szoboszlai Dominik – mondja a sportközgazdász

Elsősorban a Liverpool meccsein nyújtott teljesítménye határozza meg Szoboszlai Dominik értékét, de a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései és a játékos különféle megnyilvánulásai is tovább növelhetik a népszerűségét – fejtette ki az InfoRádióban Szabados Gábor sportközgazdász. Arra is kitért, hogy a válogatott Eb-selejtezős szereplése beleillik az elmúlt évek trendjébe.

Azokat a folyamatokat, amelyeket az elmúlt években láttunk, például a Fradi kupaszereplései, ez a mostani selejtezősorozat tovább erősítette – mondta Szabados Gábor sportközgazdászt az InfoRádióban. Szerinte az, hogy egyenes ágon, csoportelsőként, veretlenül jutott ki a labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságra, tisztelet parancsol egész Európában. Ez akkor is igaz, ha nem voltak igazán erős ellenfelek, de ez meg annak volt köszönhető, hogy a magyar csapat remekül szerepelt a Nemzetek Ligájában. Szó sem volt tehát ajándékról.

"Nagyon komoly szakmai és presztízsben, marketingben mérhető előrelépésről beszélhetünk"

– fejtette ki Szabados Gábor.

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik Liverpoolban is nagyon jól kezdte a szezont, ezzel már önmagában nőtt az értéke. A Transfermarkt először 50 millió euróra taksálta, de most már ez a szám 70 milliónál áll. Szabados Gábor hozzátette, a játékosok értékét a klubjukban, hosszú távon nyújtott teljesítménye határozza meg. Szerinte a válogatott arra jó, hogy a szubjektív elemeket erősítse az ilyen értékmeghatározásnál, hogy "végre a válogatottban is kimagaslót nyújtott".

"Az látszik, hogy körülette a menedzselés tekintetében is nagyon jól működik minden" – fogalmazott a sportközgazdász. Ez abból is lemérhető, hogy a válogatott mérkőzésein nagyon sok drukker az ő mezében jelenik meg, főleg a gyerekek, sőt nem csak a magyar csapat meccsein, hanem Liverpoolban is.

"Ebből a szempontból is nagyon gyorsan, nagyon magasra emelkedett a ranglétan, és ami még fontos, hogy a válogatott meccs után, amikor a szurkolók közé ment, vagy a tévének nyilatkozott,

látszik rajta a jól felfogott értelemben vett alázat.

Ez a gondolkodás szükséges ahhoz, hogy valaki tovább tudjon fejlődni, jól lássa helyét az adott csapatban és a világban. Ez pedig jelenleg nagyon rendben van nála" – mondta Szabados Gábor, és kijelentette: "A lehető legjobb úton van afelé, hogy egy olyan kiemelkedő, nemzetközi klasszisa, sztárja legyen a magyar futballnak, amilyen – nyugodtan mondhatjuk – Puskás Ferenc óta nem volt."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fradi-siker: a 98. percben jött el a legszebb pillanat

Fradi-siker: a 98. percben jött el a legszebb pillanat

A Ferencváros 0-1-ről fordított a Csukaricski ellen az Európa Konferencia-ligában, Zachariassen egyenlített, majd Pesics a 98. percben óriási gólt rúgott. A Fradinak az utolsó fordulóban elég a döntetlen a továbbjutáshoz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.01. péntek, 18:00
Turi Attila
a Magyar Művészeti Akadémia elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×