eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szoboszlai Dominik, a győztes magyar válogatott tagja a szurkolók között a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-ra nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Puskás Ferenc nagyságú sztár lehet Szoboszlai Dominik – mondja a sportközgazdász

Elsősorban a Liverpool meccsein nyújtott teljesítménye határozza meg Szoboszlai Dominik értékét, de a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései és a játékos különféle megnyilvánulásai is tovább növelhetik a népszerűségét – fejtette ki az InfoRádióban Szabados Gábor sportközgazdász. Arra is kitért, hogy a válogatott Eb-selejtezős szereplése beleillik az elmúlt évek trendjébe.

Azokat a folyamatokat, amelyeket az elmúlt években láttunk, például a Fradi kupaszereplései, ez a mostani selejtezősorozat tovább erősítette – mondta Szabados Gábor sportközgazdászt az InfoRádióban. Szerinte az, hogy egyenes ágon, csoportelsőként, veretlenül jutott ki a labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságra, tisztelet parancsol egész Európában. Ez akkor is igaz, ha nem voltak igazán erős ellenfelek, de ez meg annak volt köszönhető, hogy a magyar csapat remekül szerepelt a Nemzetek Ligájában. Szó sem volt tehát ajándékról.

"Nagyon komoly szakmai és presztízsben, marketingben mérhető előrelépésről beszélhetünk"

– fejtette ki Szabados Gábor.

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik Liverpoolban is nagyon jól kezdte a szezont, ezzel már önmagában nőtt az értéke. A Transfermarkt először 50 millió euróra taksálta, de most már ez a szám 70 milliónál áll. Szabados Gábor hozzátette, a játékosok értékét a klubjukban, hosszú távon nyújtott teljesítménye határozza meg. Szerinte a válogatott arra jó, hogy a szubjektív elemeket erősítse az ilyen értékmeghatározásnál, hogy "végre a válogatottban is kimagaslót nyújtott".

"Az látszik, hogy körülette a menedzselés tekintetében is nagyon jól működik minden" – fogalmazott a sportközgazdász. Ez abból is lemérhető, hogy a válogatott mérkőzésein nagyon sok drukker az ő mezében jelenik meg, főleg a gyerekek, sőt nem csak a magyar csapat meccsein, hanem Liverpoolban is.

"Ebből a szempontból is nagyon gyorsan, nagyon magasra emelkedett a ranglétan, és ami még fontos, hogy a válogatott meccs után, amikor a szurkolók közé ment, vagy a tévének nyilatkozott,

látszik rajta a jól felfogott értelemben vett alázat.

Ez a gondolkodás szükséges ahhoz, hogy valaki tovább tudjon fejlődni, jól lássa helyét az adott csapatban és a világban. Ez pedig jelenleg nagyon rendben van nála" – mondta Szabados Gábor, és kijelentette: "A lehető legjobb úton van afelé, hogy egy olyan kiemelkedő, nemzetközi klasszisa, sztárja legyen a magyar futballnak, amilyen – nyugodtan mondhatjuk – Puskás Ferenc óta nem volt."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×