eur:
388.81
usd:
360.57
bux:
68531.19
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A győztes zalaegerszegi csapat ünnepel a trófeával  a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntője, a Budafoki MTE - ZTE FC mérkőzés utáni eredményhirdetésen a Puskás Arénában 2023. május 3-án. A Zalaegerszeg hosszabbításban 2-0-ra nyert a Budafok ellen.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A kiesési rangadón csak a vendégek győzelmére tippelők jártak jól

A ZTE 2-1-re nyert Mezőkövesden szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

A második győzelmét arató vendégcsapat maradt a 10., a hazai pedig a 11. helyen, de a zalai együttes négy ponttal ellépett a kövesdiektől.

Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-2 (0-1). Ggólszerzők: Evangelu (67., öngól), illetve Mance (34., 85.). Sárga lap: Cseke (80.), Brtan (90.), Kállai (96.).

Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai, Zahary (Molnár G., a szünetben), Lukic, Pillár, Nahirnij (Filip, 64.) - Illés B. (Brtan, 26.), Cseke, Vajda (Cseri, 87.) - Da. Babunski (Ugrai, 64.) - Drazic.

ZTE: Gyurján - Todoroszki (Huszti, 64.), Evangelu, Csóka, Medgyes (Szalay Sz., 77.) - Szendrei, Sankovic, Bedi - Spoljaric (Ubochioma, 55.), Mance, Croizet.

Fél perc alatt helyzetbe került a ZTE, majd továbbra is támadásban maradt. Szűk negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, de a vendégek a folytatásban is megtalálták a rést a hazai védelmen, körülbelül tízpercenként nagy helyzetet teremtettek, illetve hagytak ki, előbb Croizet tekert a 16-osról a jobb kapufa mellé, majd Bedi kombinatív játék végén, egy szép csel után közelről lőtt, de Piscitelli lábbal védett. Aztán nagyjából ugyanennyi idő telt el, amikor megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg:

Mance cselezett befelé a 16-os bal sarkánál és jobbal a hosszúba tekert.

A Mezőkövesd viszont nem tudott gólveszélyt teremteni a vendégek kapuja előtt az első félidőben.

A második játékrész első felében is a zalaiak futballoztak lényegesen ötletesebben, aminek az lett az eredménye, hogy több nagy helyzetet alakítottak ki, egy alkalommal Ubochioma a felső lécet találta el.

Teljesen váratlanul egyenlített a Mezőkövesd, de ehhez segítségre volt szüksége, jobb oldali beívelést követően a menteni igyekvő Evangelu a saját kapujába fejelt. A talált góltól lendületbe jött a hazai csapat, de egy gyors zalai támadásnál Mancét üresen "találta" a labda, a támadó pedig nem hibázott.

A jóval több helyzetet kialakító ZTE megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×