eur:
380.37
usd:
351.42
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Nyitókép: Liu Shaoang/Instagram

Felbukkantak a Liu testvérek: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

A magyar színekben kétszeres olimpiai bajnok korcsolyázó azt követően is parádés teljesítményt nyújt, hogy tavaly év végén kínai állampolgárságra váltott. Az ugyanezt az utat választó bátyja, a szintén olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor számára nem alakult ilyen jól a két verseny.

„Köszönöm a szurkolást, srácok!” – írta ki közép-európai idő szerint hétfő hajnalban angolul az Instagram-oldalára Liu Shaoang a lokáció szerint Belső-Mongólia Autonóm Területről. A magyarnemzet.hu a félreértések elkerülése végett megjegyzi, hogy utóbbi Kína része, Mongóliától keletre, a Kínai-kupa múlt heti versenyét pedig Hulunbuir városában rendezték meg. A 25 éves, kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Liu Shaoang azt is tudatta, hogy a Kína-kupa elnevezésű versenysorozat első két állomásán három aranyérmet, négy ezüstöt és két bronzot szerzett.

Liu Shaoang kilenc fotót is megosztott, és kettőn bátyja, a 27 éves, olimpiai és kétszeres világbajnok Liu Shaolin Sándor is látható: tiencsini csapatuk színeiben a férfiváltók versenyében ezüst-, vegyes váltóban bronzérmesek lettek együtt.

A lap emlékeztet, hogy a Liu fivérek a 2018-as phjongcshangi olimpián együtt szereztek aranyérmet férfiváltóban – ez a téli olimpiák első magyar aranya –, 2022-ben pedig Pekingben Liu Shaoang 500 méteren győzött magyar színekben. Tavaly év végén viszont a testvérek elhagyták Magyarországot, s kínai színekre váltottak – édesapjuk kínai, édesanyjuk magyar. Liu Shaoang pedig az elmúlt két hét során a világklasszisok sorát felvonultató kínai mezőnyben is az egyik legnagyobb sztár volt. Liu Shaolinnak az egyéni számok nem sikerültek ilyen jól, ezzel együtt ő is egyértelműen a kínai élmezőnybe tartozik.

A Liu fivérekhez kapcsolódó „bulváros” hír volt a Kína-kupa előtt, hogy immár különleges, aranyszínű korcsolyában versenyeznek:

Címlapról ajánljuk
Ha Venezuela támad: képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat
Újabb háború

Ha Venezuela támad: "képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat"

A venezuelai népszavazás résztvevőinek 95 százaléka támogatta, hogy annektálják a szomszédos Guyana területének Magyarországnál is nagyobb részét. Maduro elnök szerint az egykori brit gyarmat – a bírósági döntések ellenére – jogtalanul jutott hozzá ehhez a földhöz. Szvetnik Endre kérdezte Orin Gordon guyanai újságírót, hogyan fogadják azt, ha a szomszéd megtámadja őket.

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
Történelmi csúcson a magyar tőzsde, ütik a techóriásokat

Történelmi csúcson a magyar tőzsde, ütik a techóriásokat

Kisebb emelkedés is elég volt ahhoz, hogy új történelmi csúcsra érjen a magyar tőzsde - utoljára idén szeptemberben volt csúcsdöntés a BUX-nál. A nap folyamán egyre feljebb került a magyar tőzsde, amit többek között a Magyar Telekommal kapcsolatos kedvező fejleményeknek is lehet köszönni. Eközben az európai piacokon inkább az oldalazás a jellemző, ám a 2024-es amerikai kamatcsökkentéseket árazva új történelmi csúcson van az arany árfolyama, miközben a kriptovaluták is raliznak ma. Az amerikai tőzsdéken rossz hangulatban zajlik a kereskedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×