eur:
390.68
usd:
366.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Liu Shaoang/Instagram

Felbukkantak a Liu testvérek: az egyiknek sikerült, a másiknak nem

A magyar színekben kétszeres olimpiai bajnok korcsolyázó azt követően is parádés teljesítményt nyújt, hogy tavaly év végén kínai állampolgárságra váltott. Az ugyanezt az utat választó bátyja, a szintén olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor számára nem alakult ilyen jól a két verseny.

„Köszönöm a szurkolást, srácok!” – írta ki közép-európai idő szerint hétfő hajnalban angolul az Instagram-oldalára Liu Shaoang a lokáció szerint Belső-Mongólia Autonóm Területről. A magyarnemzet.hu a félreértések elkerülése végett megjegyzi, hogy utóbbi Kína része, Mongóliától keletre, a Kínai-kupa múlt heti versenyét pedig Hulunbuir városában rendezték meg. A 25 éves, kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Liu Shaoang azt is tudatta, hogy a Kína-kupa elnevezésű versenysorozat első két állomásán három aranyérmet, négy ezüstöt és két bronzot szerzett.

Liu Shaoang kilenc fotót is megosztott, és kettőn bátyja, a 27 éves, olimpiai és kétszeres világbajnok Liu Shaolin Sándor is látható: tiencsini csapatuk színeiben a férfiváltók versenyében ezüst-, vegyes váltóban bronzérmesek lettek együtt.

A lap emlékeztet, hogy a Liu fivérek a 2018-as phjongcshangi olimpián együtt szereztek aranyérmet férfiváltóban – ez a téli olimpiák első magyar aranya –, 2022-ben pedig Pekingben Liu Shaoang 500 méteren győzött magyar színekben. Tavaly év végén viszont a testvérek elhagyták Magyarországot, s kínai színekre váltottak – édesapjuk kínai, édesanyjuk magyar. Liu Shaoang pedig az elmúlt két hét során a világklasszisok sorát felvonultató kínai mezőnyben is az egyik legnagyobb sztár volt. Liu Shaolinnak az egyéni számok nem sikerültek ilyen jól, ezzel együtt ő is egyértelműen a kínai élmezőnybe tartozik.

A Liu fivérekhez kapcsolódó „bulváros” hír volt a Kína-kupa előtt, hogy immár különleges, aranyszínű korcsolyában versenyeznek:

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×