eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Robert Lewandowski, az FC Barcelona játékosa, miután megszerezte csapata második gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a H csoport első fordulójában játszott FC Barcelona-Royal Antwerp mérkőzésen Barcelonában 2023. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/AP/Joan Monfort

Lett harmadik "százados" is a BL-ben

Robert Lewandowski 100. gólját szerezte az európai kupasorozatokban, 92-t a Bajnokok Ligájában és nyolcat az UEFA-kupában - írta összegzésében a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) a BL-csoportkör keddi rajtját követően.

Az FC Barcelona lengyel csatára egy találattal vette ki a részét spanyol csapatának a belga Antwerp felett aratott 5-0-s sikeréből. Ő a harmadik a sportág történetében, aki a "századosi" rangot elérte, előtte a portugál Cristiano Ronaldo (145) és az argentin Lionel Messi (132) jutott túl a százas gólhatáron az európai klubszériákban. Az IFFHS kiemelte, hogy két évtized után az idei az első olyan BL-idény, amelyben már nem szerepel sem a jelenleg Szaúd-Arábiában játszó Ronaldo, sem a már az Inter Miami együttesét erősítő Messi.

Lewandowski azzal is kisebbfajta kortörténelmet írt, hogy 35 évesen és 29 naposan ő lett a legidősebb játékos, aki eredményes tudott lenni a Barcelona színeiben a Bajnokok Ligájában, megelőzve Gerard Piquét, aki 2021-ben, 34 esztendősen és 260 naposan talált be a Dinamo Kijev kapujába. Egyszersmind az Antwerp lett a 33. olyan csapat, amely ellen a lengyel támadó gólt szerzett a BL-ben. Nála ebben a mutatóban csak hárman, Lionel Messi (40 csapat), Cristiano Ronaldo (38) és a francia Karim Benzema (34) jegyeztek több együttest, míg a Real Madrid korábbi legendás játékosának, Raúlnak szintén 33 csapat esett "áldozatául".

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×