eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
2023. január 13-i kép Lionel Messi argentin (b) és Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó szobráról a párizsi Grévin Viaszmúzeumban. A 140 éves Grévin Európa egyik legrégebbi panoptikuma, amelyet 1882-ben alapított Arthur Meyer francia újságíró az 1835-ben megnyílt londoni Madame Tussauds mintájára. Az első művészeti vezetőjéről, Alfred Grévin karikaturistáról elnevezett Musée Grévinben jelenleg mintegy 450 életnagyságú figura látható, köztük a francia történelem meghatározó alakjai, valamint kortárs filmcsillagok, sportolók és egyéb, nemzetközileg ismert személyiségek hasonmásai. A múzeum műhelyében folyamatosan készülnek szobrok, egy-egy megmintázása hat hónapot vesz igénybe.
Nyitókép: MTI/EPA/Teresa Suárez

Ronaldo érdekesen nyilatkozott Messiről és magáról

Mindketten elbúcsúztak az európai topfutballtól, a portugál klasszis pedig most bevallotta, hogy az argentinok világbajnok sztárjával való rivalizálás már a múlté.

Bár az ötszörös győztes Cristiano Ronaldo sorozatban 20 év után kimaradt az idei Aranylabdára jelölt 30 labdarúgó listájáról, a 38 éves klasszis már javában készül a portugál válogatottal, amely szeptember 8-án Szlovákia, szeptember 11-én pedig Luxemburg ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezős mérkőzésen. A szlovákok elleni meccs előtti sajtótájékoztatón Ronaldo többek között a Lionel Messivel hosszú évtizedeken áttartó rivalizálásáról is beszélt – írta az Origo.

"A rivalizálásnak vége. Jó volt, egy egészséges rivalizálása, amit a szurkolók nagyon szerettek, de akik szeretik Cristiano Ronaldót, nem kell gyűlölniük Messit és ez fordítva is igaz. Mindketten jól teljesítettünk, megváltoztattuk a futball történelmét. Kivívtuk az emberek tiszteletét világszerte, és ez a legfontosabb" – mondta.

"Az örökség tovább él, de nem tartom ezt már rivalizálásnak" – értékelt, hozzátéve, hogy profik, kollégák és tisztelik egymást.

A jelenleg az Inter Miamiban játszó Lionel Messi és a szaúdi al-Nasszr csapatát erősítő Christiano Ronaldo több mint egy évtizeden át uralták a labdarúgást, ketten együtt összesen 79 trófeát nyertek, és ők ketten az egyetlenek, akik több mint 800 gólt szereztek eddig pályafutásuk alatt.

(A nyitóképen: 2023. január 13-i kép Lionel Messi argentin (b) és Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó szobráról a párizsi Grévin Viaszmúzeumban.)

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×