eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Belgrád, 2023. szeptember 7.A magyar válogatott játékosai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G-csoportjában játszott Szerbia-Magyarország mérkőzés után a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én. A magyar csapat 2-1-re nyert.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

„Ébredjetek fel a kómából!” – így értékeltek Szerbiában

A szerb labdarúgó-válogatott egy pontot szerzett a legutóbbi két Eb-selejtezőjén és hárompontos hátrányba került a csoportot vezető Magyarországgal szemben.

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este, Belgrádban zárt kapus mérkőzésen 2-1-re győzött a Szerbia elleni Eb-selejtezőn, így továbbra is őrzi veretlenségét a sorozatban. Marco Rossi csapatában Varga Barnabás és Willi Orbán szerzett gólt. A magyar együttes 10 ponttal vezeti selejtezőcsoportját, amelyben Szerbia 7 ponttal a második, míg Montenegró 5 ponttal a harmadik helyen áll.

A szerb válogatott szövetségi kapitánya, Dragan Stojkovic nem látja tragédiának a vereséget, szerinte szerencséje is volt a magyar csapatnak. „Nekünk most nem volt szerencsénk, a labda néha erre pattan, néha arra, most többnyire úgy pattant, hogy a magyar csapatnak volt jó” – idézi a szerb szakembert a nemzetisport.hu.

A Telegraf című szerb lap tudósítója nem látta ennyire nyugodtnak Dragan Stojkovicot, aki az újság beszámolója szerint a vereség után ingerülten egyből az öltözőbe rohant, amiből azt a következtetést vonták le, hogy egyáltalán nem volt elégedett.

Egy szerb portál, a Blic kemény hangnemet ütött meg a szerb futballistákkal szemben. Főleg annak tükrében érte a szerb közvéleményt csalódásként a labdarúgó-válogatott teljesítménye, hogy közben a férfi kosárlabdázók bejutottak a legjobb négy közé a világbajnokságon (azóta kiderült, hogy vb-döntőt játszanak), Novak Djokovic is elődöntős a US Openen, míg a női röplabdázók Eb-ezüstérmesek lettek. A lap szerint mielőbb ébresztőt kell fújni a szerb labdarúgó-válogatottnál és kötelező a győzelem a Litvánia elleni vasárnapi, idegenbeli találkozón, mert ellenkező esetben nagy bajba kerülhetnek.

A meccs előtt még nagyon bizakodtak a szerbek

„Igaz, hogy jelenleg a második helyen állunk és van még négy meccsünk hátra, de az is igaz, hogy a futballistáink nem néznek ki jól. Sem a pályán, sem a tekintetüket látva” – írja a portál egyik munkatársa, majd így folytatja:

„mintha mesterséges kómában lennének, nincs izzás, nincs parázs, nincs tűz a lábakban. Ébredjetek fel a kómából! Nekünk nincsenek acélból az idegeink.”

A Blic a mérkőzés előtt még nagyon bizakodó volt, a beharangozójuk ezzel a címmel jelent meg: „Vlahovic és Mitrovic főzi majd a magyar gulyást.”

A Kurir a magyar válogatott kapusát, Dibusz Dénest dicsérte, aki a lap tudósítója szerint amit lehet, mindent kivédett és „nagy győzelmet hozott a magyaroknak.”

Az Informer nemcsak a szerb játékosok teljesítményével foglalkozott, hanem a vendégekre is tett néhány bíráló megjegyzést. Szerintük a magyarok nem viselkedtek sportszerűen bizonyos pillanatokban, így az öltözői ünneplés során sem. Főként azt kifogásolják, hogy a meccs után nagyon hangosan szólt a zene a vendég öltözőben. „Egy nagy siker természetesen megünnepelhető, de tisztelni kell a házigazdát és az ellenfelet is, amit a magyar labdarúgók nem tettek meg” – írják.

A nova.rs újságírói ugyancsak megkongatták a vészharangot és nehéz meccsekre számítanak a következő időszakban is. „A szerb válogatott folytatta gyenge szereplését a selejtezőcsoportban és a folytatásban alaposan meg kell izzadniuk, hogy kiharcolják a jövő évi Eb-n való szereplést” – figyelmeztet a portál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×