eur:
397.58
usd:
371.76
bux:
70467.39
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Dusan Vlahovic, a szerb (k), valamint Kerkez Milos (b) és Szalai Attila (j), a magyar válogatott játékosai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Óriási bravúr: győzött Marco Rossi válogatottja Belgrádban

Az első félidőben 2-1-es előnyt szerzett a magyar válogatott a szerbek elleni Eb-selejtezőn, a másodikban pedig megtartotta előnyét. Magabiztosan vezeti a csoportját.

A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt a cikk második felében visszaolvashatják.

Bár egy rossz kirúgásból indulva a menteni igyekvő Szalai Attila öngóljával a szerbek szereztek vezetést tíz perc játék után, a magyarok a 34. és 36. perc között Varga Barnabás és Willi Orbán góljaival fordítottak. A magyaroknál Kata Mihály debütált a címeres mezben.

A belgrádi sikerrel Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai három ponttal elhúztak a riválistól, a harmadik helyezett Montenegró előtt pedig már öt pont az előnyük féltávnál. Az ötösből az első kettő jut ki a jövő évi, németországi kontinensviadalra.

A magyarok vasárnap 18 órától a cseheket fogadják barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában, míg az Eb-selejtezőt október 14-én a szerbek ellen folytatják otthon.

Az élő tudósítás

A két összeállítás:

  • Szerbia: V. Milinkovics-Szavics – Veljkovics, Gudelj, Pavlovics – Radonjics, Makszimovics, Sz. Milinkovics-Szavics, Kosztics – Tadics, Vlahovics – A. Mitrovics.
  • Magyarország: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Styles, Kerkez – Szoboszlai, Varga B., Sallai R.

A stadionban néhány ezer gyerek biztatja a meccsen a szerb csapatot, egy korábbi fegyelmi döntés miatt jegyeket nem lehetett értékesíteni a találkozóra.

Mezőnyjátékkal telt el az első öt perc. Sallai jó labdával futtatta meg Negót, de a franciaországi légiós nem választott jó megoldást, se nem passzolt, se nem lőtt.

A 10. percben jött egy szerb kontra, Tadics már helyzetben volt, de az üresen álló Vlahovics lőtt, vagy inkább passzolt, ám Szalai Attila lábáról a saját kapunkba jutott a labda.

2023-ban először kapott gólt a válogatott. 1-0.

Az elmúlt tíz percben kiegyenlített labdabirtoklással játszottak, Varga kétszer jól ment be a jobbösszekötő helyén, de nem ment senki.

A védők mögé betett labdát Mitrovics kapura küldte, de gyengén, Dibusz védett. Egy perc múlva Kosztics az oldalhálóba lőtt. Ezekben a percekben a magyaroknál van többet a labda, de a szerbek veszélyesebbek a kapura.

A 34. percben kiegyenlített a magyar csapat, Sallai lövését Vanja Milinkovics-szavics kiütötte, de a továbbfutó magyar csatár a kipattanóba bele tudott érni, nem kevésbé Varga Barnabás, aki az üres kapuba segítette a labdát, 1-1.

A 36. percben viharos jelenet zajlott a szerb tizenhatoson belül, Vanja Milinkovics-Szavics aláfutott a labdának, majd Lang keresztbe lőtt, a másik oldalon pedig

Orbán 7 méterről az üres kapuba passzolt, 1-2.
Belgrád, 2023. szeptember 7.
Magyar játékosok gólöröme a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
Magyar játékosok gólöröme a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A második félidőre cserélt Dragan Sztojkovics, Kosztics és Radonjics is lement. Zsivkovics és Mladenovics, két görögországi légiós a pályán.

A játékrész első nyolc-tíz percében aktívabbak voltak a szerbek, nem igazán tudta a magyar csapat megtartani a labdát.

Vlahovics óriási lövést küldött éles szögből kapura, Dibusz bravúrral, reflexszel védett. Két perccel később újabb bravúrt mutatott.

Makszimovics helyett Milenkovics jön.

Vlahovics az oldalhálóba fejelt.

Fiola Attila váltja Kerkezt.

Nagy Ádám megsérült. Az újonc Kata Mihály került pályára.

Varga Barnabást Ádám Martin váltotta.

A magyar csapat védekezik, továbbra sem tudjuk nagyon megtartani a labdát.

Tadicsot lehívja Sztojkovics, Ilics a helyén. Luka Jovics is bement, Vlahovics befejezte mára.

Gudelj lövése alig bár, de elkerülte a kaput.

Lang a kapu előterében vétlenül beleütött a labdába, semmi gond.

Támadnak a szerbek, másodpercek vannak hátra.Csoboth váltja Sallait.

Vége!

Győzött a magyar válogatott, s ezzel

továbbra is a csoport élén áll.

A csoport állása: 1. Magyarország 10 pont (4 mérkőzés), 2. Szerbia 7 (4), 3. Montenegró 5 (4), 4. Litvánia 2 (5), 5. Bulgária 2 (4)

Címlapról ajánljuk
Kórházi adósságrendezés: a beszállítók szerint ez csak vízcseppnyi segítség

Kórházi adósságrendezés: a beszállítók szerint ez csak vízcseppnyi segítség

Megjelent a jogszabály, újabb 41 milliárd forintot kapnak a kórházak adósságrendezésre. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint azonban még így is ugyanennyi adósságuk marad az intézményeknek, és havonta további 12-13 milliárd forinttal emelkedik. Az Orvostechnikai Szövetség érteni véli a Pénzügyminisztérium álláspontját. A Magyar Kórházszövetség a költségvetésbe írt garanciákat szeretne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
Most érdemes aranyba fektetni?

Most érdemes aranyba fektetni?

Az elmúlt hetekben kockázatvállalóbbak lettek a befektetők, így az alapvetően biztonságos menedéknek számító nemesfémek nyomás alá kerültek. Az esést követően azonban már látszik a fordulat a nemesfémpiacon: a tőzsdei hangulat romlásával, valamint a gazdasági és politikai bizonytalanságok felerősödésével pedig újra az arany és az ezüst felé fordulhatnak a befektetők. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak most a grafikonok a két nemesfém esetében, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy érdemes lehet-e beszállni a mostani szinteken az aranyba és az ezüstbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×