eur:
390.26
usd:
365.5
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A férfi 20 kilométeres gyaloglás mezőnye a budapesti atlétikai világbajnokságon a Hősök terén 2023. augusztus 19-én.
Nyitókép: Derencsényi István

Spanyolországé az első arany, Helebrandt egyéni csúcsot gyalogolt

Spanyolország szerezte meg a budapesti atlétikai világbajnokság első aranyérmét, miután Álvaro Martín 1:17:32 órával megnyerte a férfi 20 kilométeres gyaloglást. Helebrandt Máté egyéni csúccsal a 23. lett.

A 28 országból érkezett ötven versenyző eredetileg 8 óra 50 perckor indult volna a Hősök teréről, de a fővárosra lecsapó vihar miatt kétórás csúszással indultak útnak. A mezőny az Andrássy úton is haladva megkerülte a Hősök terét, és ezt az egykilométeres kört húszszor kellett teljesíteni.

A gyaloglók már alig várhatták a rajtot, ezt mutatja, hogy alaposan belekezdett a mezőny első fele. A londoni világbajnokságon 50 kilométeren ötödik Helebrandt nem tartott velük, de remek tempót választott. A verseny erősségét jól érzékelteti, hogy a kétszeres Európa-bajnok Martín a világ idei legjobbjával nyert, míg az utána célba ért öt versenyző mind országos csúcsot javított.

Helebrandt Máté végül nagyszerű egyéni csúccsal, 1:21:16 órával a 23. helyen ért célba.

"Fantasztikus volt tényleg, ahogy elrajtoltunk egészen az utolsó méterig folyamatos volt a szurkolás és a bíztatás, magyar zászlók mindenhol, ez egy nagyon különleges érzés, nagyon jó volt így versenyezni" - mondta az MTI-nek a célba érkezést követően a 34 éves magyar atléta. Hozzátette, hogy májusban döntött a rövidebb táv mellett, ezt pedig nem bánta meg, mivel erre az időeredményre, amellyel csaknem egy másodpercre megközelítette az olimpiai szintet, már lehet építeni a jövőben.

férfi 20 km gyaloglás, világbajnok:

Álvaro Martín (Spanyolország) 1:17:32 óra

2. Perseus Karlström (Svédország) 1:17:39

3. Caio Bonfim (Brazília) 1:17:47

...23. Helebrandt Máté 1:21:16 ó

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×