eur:
390.28
usd:
365.32
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Hajókikötő a Nemzeti Atlétikai Központ mellett 2023. augusztus 13-án. A Batthyány térről induló hajókkal is utazhatnak a nézők az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság helyszínére.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Dj mászkál a sorok között – nagy buli lesz, amikor nincs verseny az atlétikai vb-n

Az üresjáratokat is igyekeznek kihasználni a szervezők, a stadion mellett pedig ki lehet próbálni a különböző atlétikai alapsportokat.

A szervezők mellett minden helyszín készen áll arra, hogy szombaton reggel 8 óra 50 perckor elkezdődjön a budapesti atlétikai világbajnokság - mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa pénteken, a rajt előtt 24 órával, a Nemzeti Atlétikai Központban tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár hangsúlyozta, azt szeretnék, hogy a világbajnokságra kilátogatók a kilenc nap alatt egy életre szóló, marandó élménnyel gazdagodjanak. Éppen ezért a szervezés során igyekeztek olyan új ötletekkel előállni, amelyek mind ezt a célt szolgálják a versenyhelyszíneken és a szurkolói zónában.

Schmidt Ádám emlékeztetett rá, hogy a vb kabalaállata, Youhuu, egy racka juh, aki egy nagyon szerethető és szórakoztató figura. Beszélt arról is, hogy a vb-k 40 éves történetében először Budapesten egyes versenyszámok előtt kisfilmekkel mutatják be a sztárokat a közönségnek. A műsorszámok között élőzene lesz és egy mobil dj fog a nézőtéren, a sorok között járkálni és zenét produkálni. A Nemzeti Atlétikai Központban két ismert televíziós kommentátor, Hajdú B. István és Méhes Gábor látja majd el információkkal a stadion közönségét.

Egyedülálló lesz a vb abban a tekintetben is, hogy az éremátadás a stadionon kívül, a sportparkban, a medálplázában lesz, ahol egész napos programmal, élő koncertekkel szórakoztatják majd a nézőket.

Az egyik műsorvezető Petúr András lesz, aki elmondta, hogy az éremátadó ceremóniákat élő zene és élő tánc vezeti majd fel, a medálpláza a délelőtti és az esti program között is nyitva lesz, egészen éjfélig tartanak majd a szórakoztató programok. Ezen kívül a sportparkban különféle aktivitások is várják az érdeklődőket, többek között az atlétika legalapvetőbb számait is ki lehet próbálni.

Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója kiemelte: szombaton reggel 8 óra 50 perckor történelmi pillanat jön el, hiszen egy közép-európai ország fővárosa megkapja a lehetőséget arra, hogy bebizonyítsa, meg tudja rendezni a világ harmadik legnagyobb sporteseményét. A vezérigazgató biztos benne, hogy az elmúlt egy évben elvégzett munkának meglesz az eredménye és csapata tökéletes világbajnokságot fog szervezni.

Németh Balázs bevallotta: elképesztő élmény részt venni a vb szervezésében, és egymilliárd embernek megmutatni, hogy Magyarország egy jó hely és Budapest képes megrendezni a vb-t. Felhívta a figyelmet arra, hogy pénteken 0 órától 23 óráig tart a jegymaraton, és a vb online értékesítési felületén a stadion felső karélyába az esti programokra 50 százalékos kedvezménnyel, a délelőttiekre pedig szimbolikus árért, 2023 forintért még lehet jegyeket vásárolni.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

A magyarországi egészségügyi intézményekben az állam külön csapatokat küldött ellenőrzésre, hogy vizsgálják a dolgozók és a betegek jelenlétét. Az információk szerint azonban nem csak komoly szabálytalanságokért osztogattak büntetéseket, hanem banálisabb esetekben is. Az ellenőrzések április utolsó napjaiban kezdődtek el, bejelentés nélkül jelentek meg az ellenőrök az állami kórházakban. A kórházakban gyakorlatilag razziáznak az ellenőrök, belépéskor a portán elkérik a bejelentkezéseket, majd egyesével ellenőrzik a kórházi osztályok munkáját – számolt be a hvg.hu.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×