eur:
389.75
usd:
365.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Tótka Sándor a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének előfutamában, a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián, a Sea Forest Kajak-kenu Pályán  2021. augusztus 4-én. Tótka Sándor bejutott a középfutamba.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Most tér vissza igazán az egyik tokiói magyar olimpiai bajnok

Négy év után szerepel újra kajak-kenu világbajnokságon Tótka Sándor. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok a duisburgi vb-n az 500 méter négyesre fókuszál, még ha sajnálja is, hogy egyesben nem mutathatja meg formáját.

Izgatott, de szereti a terheket, így áll a duisburgi vb előtt Tótka Sándor, az UTE olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozója, Tokió bajnoka.

"A hatból négy olimpiai kvótát nekünk kell megszerezni – utalt a hamarosan induló vb tétjére az InfoRádióban Tótka Sándor. – Nekünk jutott ez a feladat. Hála Istennek a két utóbbi négyes edzésünk nagyon jól sikerült, így egészen felemelkedett hangulatban várjuk a világbajnokságot. Lesz még edzésünk itthon, de a jelek arra mutatnak, hogy nagyon jó a forma, az egység és a kémia, várjuk, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek."

Viszonylag sok idő eltelt az utolsó nagy, kiemelt nemzetközi verseny óta, ezért adódik a kérdés, ad-e ez plusz tétet. "Semennyire. Ráadásul az Európa Játékokon elkövetett kis bakim is mindenkit arra sarkallt, hogy találjunk még egy-két tizedmásodpercet valahol a pályában. Így beülési sorrendet változtattunk, a technikát kicsit csiszoltuk, úgy tűnik, beérett a munka" – adott hangot bizakodásának.

Tótka Sándor 200 egyesben lett olimpiai bajnok Tokióban 2021-ben. Azóta egyértelműen az 500 méter van fókuszban, a kettes és a négyes, utóbbi még inkább. Az edzésmunkában még sincs átállás. De miért?

"Az előző olimpiai ciklusban is a négyes volt a középpontban, magamban is érzem, hogy a sprintedzések fontosak, de talán nem annyira, mint korábban. Ennek ellenére ez az időeredményeken ez nem látszik,

elképesztően jó formában érzem magam egyesben. Csalódott is vagyok, hogy nem tudom megmutatni, mire vagyok így képes, pedig nagyon jó lenne itthon vagy egy nemzetközi versenyen. De most azon leszek, hogy a négyesnek a leghasznosabb tagja legyek" – mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×