eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
A Haladás második gólja a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Swietelsky Haladás mérkőzésen a mezőkövesdi stadionban 2018. április 7-én. A Haladás 2-1-re nyert.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

A DVTK nyerte az 50 percre félbeszakadt borsodi rangadót

A miskolciak idénybeli első pontjaikat szerezték a borsodi rangadón, míg a hazaiak továbbra is pont nélkül állnak.

Az újonc Diósgyőr 4-2-re győzött Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati mérkőzésén, amelynek második félideje ötvenperces csúszással kezdődött, mert a szünetben a felhőszakadás elárasztotta vízzel a pályát.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Sokkal bátrabban és határozottabban kezdett a DVTK, mint a nyitófordulóban, ennek nyomán hamar vezetést szerzett egy szögletet követően. A miskolciak az előny birtokában sem vettek vissza a tempóból, állandó letámadásuk rendre zavart keltett a hazai védelemben, így sok labdaszerzésük volt, viszont újabb gólt nem tudtak elérni. A Mezőkövesd nem tudott mit kezdeni ellenfelével, egyetlen lehetősége az volt, amikor a gólszerző Bárdos majdnem saját kapujába is betalált fejjel, de a labda a keresztlécre pattant. A vendégek az ivószünet után is fölényben futballoztak, sorra dolgozták ki a helyzeteket, így előnyüket megérdemelten duplázták meg, amikor Vancas takarásból kilőtte a bal alsó sarkot. A szünet előtti percekben elkezdett zuhogni az eső, de semmit sem változtatott a játék képén.

Amíg a csapatok az öltözőben voltak, a felhőszakadás elárasztotta vízzel a pályát, amely így 15 perc után játékra alkalmatlan volt. Amikor a játékvezető belerúgott a labdába, az egy centit sem pattant fel a talajról, így a bíró elhalasztotta a folytatást. A második félidő végül ötvenperces csúszással kezdődhetett el, de a cserejátékosok és a szakmai stáb tagjai nem a kispadokon foglaltak helyet, hanem a lelátón, mert a technikai zónát szó szerint ellepte a lehullott csapadék.

A matyóföldieknek jót tett a hosszú szünet és a hármas csere, mert teljesen más felfogásban folytatták a találkozót, erőfeszítésüket pedig hamar siker koronázta Drazic nagyszerű labdaátvételének és hajszálpontos lövésének köszönhetően. A hazaiak határozottan jobban alkalmazkodtak a nem ideális körülményekhez, záporoztak a lövések a vendég kapura, de vagy célt tévesztettek, vagy Sentic védett. A piros-fehérek aztán váratlanul visszaállították a kétgólos különbséget az első félidőben agilisan futballozó Lukács találatával. A gól megtörte a Mezőkövesd lendületét, Drazic mégis újra szépíteni tudott, de az egyenlítésre már nem volt reális esély, mert az utolsó tíz percre Kállai kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a kék-sárgák, sőt a DVTK a hajrában végleg eldöntötte a három pont sorsát.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×