eur:
389.73
usd:
361.96
bux:
68533.68
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A zalaegerszegi Szalay Szabolcs (j) és Sztefanosz Evangelu, a horvát csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott ZTE FC - Osijek mérkőzésen a zalaegerszegi ZTE Arénában 2023. augusztus 3-án.
Nyitókép: Katona Tibor

A ZTE és a balszerencsés KTE is kiesett

A ZTE kettős vereséggel kiesett az NK Osijek ellen a labdarúgó Konferencia-liga második selejtezőkörében. Az eszéki 0-1 után ezúttal 2-1-re kapott ki. A KTE Rigában 3-1-es vereséget szenvedett úgy, hogy a mérkőzés elején vezetéshez jutott, majd a lettek 1-1-nél a 95. percben, a hosszabbításban, 2-1-es vezetésüknél a 122. percben szereztek gólt. A KTE 3-4-es összesítéssel búcsúzott.

A ZTE rögtön a mérkőzés elején hátrányba került az NK Osijek ellen. A vendégek lesgyanús helyzetből kiugró csatárának, Caktasnak a labdáját Gyurján ugyan hárította lábbal, de a labda a visszafutó Gergényi melléről az üres kapuba pattant.

Az összesítésben már két góllal vezető eszékiek nyugodtan futballoztak, az sem zavarta őket különösebben, hogy a ZTE labdabirtoklási fölénybe került, sőt, még helyzeteket is kialakított. A helyzetek ugyanis kimaradtak.

A második félidő derekán beállt a korábban a ZTE-t erősítő Spoljaric, aki a 73. percben Grzan okos előkészítése után a hálóba lőtt. Ha bárkiben maradt volna remény, hogy a ZTE fordítani tud, az elillant. Pedig kicsi reménysugár pislákolni kezdett, miután a 83. percben Ikobáról a horvátok hálójába pattant a labda, de ez leginkább azt jelentette, hogy a ZTE nem esik ki szerzett gól nélkül a párharcból. A hosszabbításhoz még két gól kellett volna.

Az NK Osijek végül 2-1-ra nyert és 3-1-s összesítéssel továbbjutott. A ZTE 2023 nyarára befejezte nemzetközi szereplését.

Rigában a KTE a nyolcadik percben előnybe került, miután a kapust megtámadó Tóth Barna erőszakos labdaszerzése után, Kiss Bencéhez került a labda a tizenhatoson belül, a középpályás visszapasszolt Vágó Leventének, a csapatkapitány pedig laposan a hálóba lőtt.

A lettek nehezen ocsúdtak a bekapott gólból, egészen a 62. percig vezetett a KTE, amikor Ngonda fejjel bevette a magyar bajnoki ezüstérmes hálóját. Az egyenlítéstől új lendületre serkent a Riga FC. A találkozó hajrájában nagy erőkkel támadott, a KTE szinte a félpályán sem tudott átmenni.

A 95. percben (hat perc lett volna erfedetileg a hosszabbítás) a lettek Makenda révén gólt szereztek, s ezzel gyakorlatilag újrakezdődött a párharc, 180 perc után. Főleg, hogy Pena, a lettek cserecsatára a kapufát találta el.

A hosszabbítás első 15 percében nem esett gól.

A 108. percben Nguena a lécre lőtte a labdát.

A KTE másodpercekre volt a tizenegyespárbajtól, de Ngom a 122. percben gólt szerzett. A Riga FC 4-3-s összesítéssel továbbjutott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×