eur:
389.69
usd:
364.57
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Ousmane Dembélé. Fotó: Twitter/PSG Chief
Nyitókép: Fotó: Twitter/PSG Chief

Ilyen volt az idény első El Clásicója

Az Egyesült Államokban az FC Barcelona 3-0-ra verte a Real Madridot a 2023–2024-es idény első El Clásicóján.

A texasi Arlingtonban a Paris Saint-Germainbe tartó Ousmane Dembélé szerzett vezetést a 15. percben Pedri labdájából, nagyon sokáig úgy tűnt, ez a gól marad az egyetlen a találkozó során. A hajrában azonban a Linarestől visszatért, az első keretben újonc Fermin (Fermin López Martín) percei következtek, előbb gólra váltotta Sergi Roberto labdáját, majd hat perccel később, a 91. percben előkészítette Ferran Torres találatát.

A Madrid nem játszott elég hatékonyan, ráadásul balszerencséje is volt, játékosai háromszor is a kapufát találták el.

A katalánoknál Gavi kivételével minden kulcsjátékos szerepet kapott, Ter Stegen és Koundé kivételével senki sem játszotta azonban végig a mérkőzést. Christensent, illetve a Manchester Citytől vett Gündogant a 42. percben váltotta Eric Garcia és Sergi Roberto, mindketten könnyebben megsérültek.

A Real Madrid csak ötöt cserélt, Luka Modric és Toni Kroos csak az utolsó bő félórára szállt be. Karim Benzema elhagyott középcsatár helyén valójában senki sem játszott, Jude Bellingham hátravontabban játszott, támogatva a két brazil szélsőt, Vinícius Júniort és Rodrygót.

A Barcelonának ez volt a második mérkőzése az Egyesült Államokban a mostani nyáron, miután a Juventus ellen tervezett találkozó elmaradt. Az elsőn a katalánok 5-3-ra kikaptak az Arsernaltól. A Real Madrid Pasadenában 3-2-re nyert a Milan ellen, Houstonban 2-0-ra győzött a Manchester United ellen – a mostani az első vereség a túrán.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×