eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, miután átvette a Budapest díszpolgára elismerést a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén, amelyet a szabadság napja alkalmából tartottak az Újvárosháza dísztermében 2014. június 19-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: miért ne lehetne világbajnok a vízilabda-válogatott?

Vasárnap a magyar női vízilabda-válogatott Kanada ellen kezd a fukuokai vizes világbajnokságon, míg a férfi együttes hétfőn Japánnal találkozik először. Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó azt mondta, hogy a mentális kondíció dönti majd el, hogy ki nyerheti meg a vb-t.

Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója az InfoRádióban elmondta, hogy a női válogatott kezdésként könnyebb mérkőzésre számíthat. A kanadai válogatott ugyanis jelenleg verhető és nem tartozik pillanatnyilag a legjobbak közé, miután a csapat fele kicserélődött.

A sikeres edző arról is beszélt, hogy a világbajnoki cím szerinte elérhető a magyar női válogatott számára, ahogy utoljára épp az ő irányításával 2005-ben.

"Én mindig azt szoktam mondani, hogy a játékosok csinálják az edzőt.

Most elég sok jó játékos van a női válogatottban. Ha a játékosok azt szeretnék, hogy Bíró Attila is világbajnok legyen, akkor csak rajtuk múlik minden" – tette hozzá a Nemzet Sportolója.

Faragó Tamás ugyanakkor kiemelte, hogy a magyar csapatok sikere a vizes világbajnokságon a fizikai és taktikai felkészülés mellett nagy mértékben attól függ, hogy mennyire képesek megbirkózni az ellenfelek és a torna által okozott lelki terhekkel.

"Én azt szoktam mondani, hogy a legfőbb szabályozás az idegi. Minden azon múlik, hogy képesek-e az emberek szellemileg egy torna terhelését elviselni. A játékosok annyira föl vannak készítve, annyira jó erőben vannak és olyan jó állóképességgel rendelkeznek, hogy igazából a fizikai rész mellékes.

Itt a mentális kondíció dönti el, hogy ki hova kerül"

– mondta Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×