eur:
389.05
usd:
363.49
bux:
68175.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye Balatonfüred közelében 2023. július 6-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Száguldás a Kékszalagon, hihetetlen szintidők teljesülnek - videó

Idén 3 óra elég volt az elsőnek a keszthelyi fordulóhoz, tavaly több mint 5 óra volt ez a "szintidő". Az egyik esélyes borulás miatt kiesett.

Eszméletlen tempóval robognak az éllovas hajók az idei Kékszalag tókerülő versenyen. Az erős szélben délután kettőkor már több hajó túl volt a keszthelyi bóján - mindezt úgy, hogy a verseny rajtját az időjárási veszélyek miatt a szokásos reggel 9 óra helyett 11 órakor tartották.

A tavalyi - időrekorddal zárult - versenyen az ideihez hasonlóan szintén a Raiffeisen Fifty-Fifty volt az első Keszthelynél, de akkor 5 óra 6 perc másodpercet vitorlázott addig a legénység, most mindössze 3 óra kellett ehhez.

A Kékszalag blogján megjegyzik: a részidők persze nem jelentik feltétlenül azt, hogy a teljes távot is gyorsabban teljesíti az idei verseny győztese, de könnyen lehet, hogy idén bizony nagy rekord születik.

A hivatalos fordulási időpontok az alábbiak a verseny blogján szereplő összesítés szerint:

1. MLS Raiffeisen 5050 Fifty-Fifty 14:02:08

2. RSM 14:12:46

3. Prospex-Delta Sailing Team 14:15:02

4. Team Kaáli 14:16:25

Ötödik a Nanushka Forestay, hatodik az AUDAX Django.

Egy érdekesség: a Keszthely felé tartó RSM Vonyarcvashegy magasságában szembetalálkozott az éllovas Fifty-Fiftyvel, erről videó is készült. "Ha leáll a szél még nagyon szoros meccseket fogunk tolni..." -Kommentálták az eseményeket a Jokerről.

Az egyik esélyes kiesett

Az idei versenyen történt egy borulás: a Raffica árbóca beleállt az iszapba a futam elején. A hajót nem lehetett kiszabadítani saját erőből, így kiesett.

A verseny élő közvetítése:

Balatonfüred, 2023. július 6.
Goszleth Marcell MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nevű kétárbócos, magyar építésű katamaránja az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny rajtja előtt Balatonfüred közelében 2023. július 6-án.
MTI/Vasvári Tamás
Goszleth Marcell MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nevű kétárbócos, magyar építésű katamaránja az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny rajtja előtt Balatonfüred közelében 2023. július 6-án. MTI/Vasvári Tamás
Balatonfüred, 2023. július 6.
Litkey Farkas Process Solutions nevű katamaránja az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny rajtja előtt Balatonfüred közelében 2023. július 6-án. A legtöbbször, tizenháromszor Litkey Farkas nyerte meg a Kékszalagot.
MTI/Vasvári Tamás
Litkey Farkas Process Solutions nevű katamaránja az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny rajtja előtt Balatonfüred közelében 2023. július 6-án. A legtöbbször, tizenháromszor Litkey Farkas nyerte meg a Kékszalagot. MTI/Vasvári Tamás
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×