eur:
391.03
usd:
366.25
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Szatmári András kardvívó a magyar olimpiai vívóválogatott nyílt edzésén a tatai edzőtáborban 2021. július 12-én. A küldöttség július 15-én kel útra a japán főváros felé a szövetségi kapitányt helyettesítő sportigazgató, Boczkó Gábor vezetésével. A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott ötkarikás játékokat július 23. és augusztus 8. között rendezik.MTI/Vasvári Tamás
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Szatmári András az Eb-ezüst után: van bennem egy kis hiányérzet

Ezüstérmet szerzett a világbajnok kardozó az olimpiai kvalifikációs egyéni vívó Európa-bajnokságon Plovdivban, ezzel a legjobbak közelébe kerül majd a világranglistán az év fő versenye előtt.

"Összességében tudok örülni ennek az ezüstéremnek, de nyilván azért van bennem némi hiányérzet, hogy nem sikerült megszerezni az aranyérmet, amikor ott voltam a kapujában"– mondta az InfoRádióban Szatmári András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kardvívó. Ugyanakkor nem elégedetlen, hiszen nehéz ágon jutott a döntőbe, el is fáradt addigra, és ez lehet az oka annak, hogy nem sikerült százszázalékos koncentrációval hozzáállnia, "van hova fejlődni".

"Maga az esemény egészen fura körülmények között zajlott. Nem láttam még Európa-bajnokságon, hogy az elődöntőket egyszerre vívják le, egy időpontban, két külön páston, és nem a főpáston" – mondta, hozzátéve, hogy a körülmények szerinte olyanok voltak, mintha egy nemzetközi edzőtáborban lettek volna.

A következő versenyekre nem kell sokat várni, hiszen hamarosan utaznak Lengyelországba, az Európa Játékokra.

A mostani Európa-bajnoki ezüsttel a világranglistán is jobb helyre kerülhet Szatmári András, de ez csak az Ázsia-bajnokság, Afrika-bajnokság, Amerika-bajnokság és Európa-bajnokság után, az Európa Játékok végén rajzolódik ki. "Eléggé fel fogok csúszni a világranglistán, ami természetesen pozitív a világbajnokság előtt" – jegyezte meg.

Szatmári András azt nem tudta megállapítani, hogy az Európa Játékokon a szereplésnek mekkora a jelentősége, és hogy ennek milyen motivációval álljon neki. A fő cél az volt, hogy a kvalifikációs Eb-n jól szerepeljen egyéniben, és hogy a csapattal minél szebb érmet szerezzenek az Európa Játékokon, és közelebb kerüljenek a kvalifikációhoz. Az egyéni verseny eredménye az Európa Játékokon már kevésbé fontos.

A vívó szerint a minőségi munkára ezekben a napokban nincs idő, mivel 13 órás buszutat tettek meg, négy nap alatt több mint 24 órát utaztak, és közben versenyeztek. "Inkább a regeneráción lesz a hangsúly, holnap egy államvizsgán is részt kell vennem. A munkát beletettük a verseny előtti hetekben, úgyhogy itt már finomhangolás lesz, és próbáljuk a testemet újraaktiválni, és újra készre állítani" – tette hozzá Szatmári András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×