eur:
389.65
usd:
363.4
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Elek Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Brazília-Magyarország mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Esztergomban merész tervek élére áll Elek Gábor

A Ferencvárostól a női kézilabda BL-döntő után távozó Elek Gábort nevezték ki az Esztergom szakmai igazgatójává, Szucsánszki Zita pedig erőnléti edzőként folytatja. Neuzer András klubelnök érdeklődésünkre elmondta: a cél, hogy a harmadosztályból az élvonalba jusson az együttes.

Miután hivatalossá vált, hogy Elek Gábor közös megegyezéssel távozik a Ferencváros női kézilabdacsapatától, Neuzer András rögtön megkereste az edzőt, de csak a budapesti Bajnokok Ligája Final Four utáni napon kezdtek komolyabb tárgyalásokba. A klubelnök felidézte, hogy viszonylag hamar dülőre jutottak, de addigra Elek Gáborban szerinte már megérett a döntés, hiszen előzetesen felvázolták neki, hogy mik a tervek és a lehetőségek Esztergomban, ahová amúgy a szakember személyesen is ellátogatott, és vélhetően pozitívnak találta a körülményeket.

A klubelnök elárulta, hogy az Esztergomnál már február–márciusban felvetődött annak lehetősége, hogy egy ismert, nagynevű, jó eredményekkel bíró edzőt szerződtessenek. Emiatt Németh Andráshoz, az MKSZ edzőbizottságának ismert tagjához fordultak segítségül, hogy kiket tudna ajánlani. Bár többekkel tárgyaltak, Elek Gábor „szintjén mérhető” szakemberek nem kerültek képbe, akik komolyan is vették volna az Esztergomot – jegyezte meg Neuzer András. Tárgyaltak például Penszki Gergellyel, aki távozott a Vasastól, de ő inkább külföldre szerződött. Végül Karvalics Tamással, a Pénzügyőr edzőjével sikerült megegyezniük, hogy augusztustól náluk folytatja, de ezzel még nem került pont a történet végére.

Az Esztergomnál ugyanis nagyobb álmokat dédelgetnek, ami olyan szakmai igazgatót igényel, aki komoly és sikeres gyakorlattal a háta mögött képes profi módon helyt állni. Így sikerült Németh András közreműködésével végül Elek Gáborhoz eljutni – fogalmazott a klubelnök.

Az együttes legfőbb céljai között szerepel, hogy a harmadosztályból az élvonalba jusson.

„Meg kell nyerni az NB II-t, majd egy évre rá az NB I/B-t” – szögezte le az üzletember, hozzátéve: az NB I-ben is mindenképp stabil csapatot szeretnének építeni. Feltett szándékuk, hogy az esztergomi sportban a női kézlabda legyen a zászlóshajó. A többi között kiemelte, hogy az Esztergomi Vitézek most amatőr klub, de a kézilabda professzionális szintre kerül. Neuzer András fontosnak tartja azt is, hogy ne a tao-pénzekből, hanem az eredményeiknek köszönhetően, piaci alapon tudjanak működni.

További érdekességek kedd este fél 8 után az InfoRádió Hetes című kézilabdaműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×