eur:
389.3
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Unsplash.com

Magyar uralom a LEN-ranglistán

A magyar férfi vízilabda-válogatott az első, az FTC a második az Európai Úszó Szövetség (LEN) új ranglistáin.

A LEN ezentúl hivatalos ranglistákat vezet, külön az országoknál (férfi és női szakág) és külön a kluboknál. A jövőben a kiemeléseket, illetve az európai kupasorozatokban a kvótákat ezek alapján osztja majd ki a szervezet.

A rangsorban jól áll a magyar vízilabda: a férfiaknál a nemzeti ranglistán Magyarország az első, a nőknél negyedik. A férfi egyesületeknél az FTC-Telekom a második az olasz Pro Recco mögött, a nőknél az UVSE a harmadik, a Dunaújváros pedig a negyedik. A klubok országonkénti összesített eredményei alapján Magyarország a férfiaknál és a nőknél is a második helyen áll – tájékoztatott a Magyar Vízilabda Szövetség pénteken.

A rangsorok az egyes nemzetek, illetve klubok által elért eredmények alapján készülnek, és mindig az utolsó négy év LEN-es eseményein elért helyezéseket veszik figyelembe, súlyozva az adott bajnokság rangját, illetve az esztendőket is: az előző két év pontszámait 100 százalékkal számolják, az azelőtti kettőt 50 százalékkal.

A legtöbb pontot a felnőtt Európa-bajnokság adja, de a korosztályos Eb-ken elért helyezéseket is díjazzák, igaz, míg a felnőtt Eb-arany 15 000 pont, addig az U15-ös csak 2500 pont – a további pozíciókért járó pontokat pedig egy algoritmus számolja ki, amely a résztvevő csapatok számával is kalkulál. Ez utóbbi az európai kupákban fontos, mert ott is minden részvételért jár pont, akár egy selejtezős szereplésért is.

Az aktuális ranglisták itt találhatók.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×