eur:
393.89
usd:
365.1
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Lautaro Martínez, az Internazionale (j) és Fikayo Tomori, az AC Milan játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott első, AC Milan-Internazionale mérkőzésen a milánói San Siro Stadionban 2023. május 10-én.
Nyitókép: MTI/AP/Antonio Calanni

Leao visszatérése jelentheti a különbséget a ma esti BL-elődöntőben

A legismertebb elemzőoldal mindössze 5,5 százaléknyi esélyt ad arra, hogy a saját pályáján játszó AC Milan ledolgozza a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén alig fél félidő alatt összeszedett kétgólos hátrányát. Hihetetlenül alacsony szám – de van reális alapja.

A Milan kétségtelenül hazai pályán játszik majd, de az ellenfél, az Internazionale is. Mindegy, ki a pályaválasztó – egyébként most az Inter. 2003-ban játszott már egymás ellen BL-elődöntőt Milánó két csapata, akkor a piros-feketék mentek tovább, idegenben szerzett góllal, ami ebben a párosításban kétségtelenül mókás, de szabályhű volt. (A Carlo Ancelotti által irányított Milan akkor minimalista programmal, az elődöntőben az Intert idegenben szerzett góllal, 0-0 és 1-1 után ejtette ki, majd a Juventust 120 percnyi gól nélküli játék után tizenegyesekkel verte. Hozzávehetjük, az Ajax elleni negyeddöntő milánói meccse ugyan öt gólt hozott, de Amszterdamban 0-0-t játszottak.)

Immár nem ér többet az idegenben szerzett gól, a Milan bármilyen kétgólos győzelemmel hosszabbításra mentheti csak az állást. A két csapat ötödször találkozik egymással a 2022–2023-as idényben, egyszer a Milan, háromszor az Inter nyert. A riválisok több mint százéves csatájában eddig mindössze egyszer fordult elő, hogy az Inter egy szezonon belül négyszer is megverte a piros-feketéket. Most lehet a második alkalom.

Ezt ígéri a papírforma, mert Simone Inzaghi legénysége április utolsó hetére jó formába lendült, a legutolsó hét meccsét megnyerte, ezek közül csupán kettőn kapott gólt. A mostani BL-idényben a Bayern ellen ugyan kikapott a San Siróban (hivatalosan: a Giuseppe Meazza Stadionban), de aztán a Barcelonát is beleértve, sorra verte ellenfeleit otthon, egészen a negyeddöntőig. Ott ugyan 3-3-mal zárt a Benfica ellen, de a korábbi, lisszaboni győzelem után nem forgott veszélyben a továbbjutása. Nyert az elődöntő „idegenbeli” meccsén is, a Milan ellen, 2-0-ra.

A mostani mérkőzés előtt a nagy kérdés, vállalja-e Rafael Leao, a Milan portugál csatára a játékot. Hiányzott az első meccsről, s nélküle, finoman fogalmazva is, szárnyaszegett volt a piros-feketék támadójátéka. Stefano Pioli, a Milan edzője szerint a szellőlábú csatár játszhat, s ezzel javultak csapata esélyei.

A várható összeállítások. Internazionale: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco– Lautaro Martinez, Dzeko. AC Milan: Maignan – Calabria, Thiaw, Tomori, Hernandez – Tonali, Krunic – Saelemaekers, Diaz, Leao – Giroud.

A mérkőzés este kilenc órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×