eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pexels.com

Turi Géza lett a világ legidősebb élvonalbeli kapusa

Ezt a Nemzetközi Labdarúgás-történeti és -statisztikai Szövetség (International Federation of Football History & Statistics - IFFHS) közölte.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet honlapján adott hírt arról, hogy a magyar kapus feröeri csapata, a KÍ Klaksvík színeiben vasárnap 49 évesen és 64 naposan szerepelt a HB Tórshavn ellen idegenben vívott és 1-0-ra megnyert bajnokin.

A klubnál kapusedzőként foglalkoztatott Turi játékára azért kerülhetett sor, mert az együttes első számú kapusa megbetegedett, a tartalék hálóőr pedig megsérült. A magyar futballista ráadásul remekelt, hiszen nem kapott gólt, pedig az ellenfél az ottani liga egyik legerősebb csapata volt.

Turi legutóbb 44 esztendősen, 2018 júniusában állt a kapuban egy helyi bajnoki mérkőzésen.

A IFFHS statisztikája szerint a feröeri futballtörténelem korábbi legidősebb játékosa a szintén kapus lengyel Waldemar Nowicki volt, aki 2008. szeptember 14-én 47 évesen és 235 naposan állt a háló előtt. Nemzetközi szinten pedig a bolgár kapus, Georgi Petkov vezette a korelnöki listát, aki idén áprilisban 47 évesen és 27 naposan lépett pályára a szófiai Slavia színeiben.

Turi Géza Magyarországon a Zalaegerszegi TE csapatával bajnok lett 2002-ben.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×