eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnye a harmadik, 180 kilométeres Kaposvár - Pécs szakaszon a pécsi Széchenyi téren 2023. május 12-én.
Nyitókép: MTI/Ruprech Judit

"Felemás szájíz" – A Giróval egy szinten kezelte a világ a Tour de Hongrie-t

A főszervező szerint szakmailag óriási siker volt az idei magyar országúti kerékpáros körverseny, amelynek némileg keserűre sikerült végét így is 100 országban közvetítették.

Eisenkrammer Károly szerint megélni sokkal jobb volt az idei Tour de Hongrie-t, mint ahogy előtte megálmodták.

"Egészen más megélni azt, amikor Pécs belvárosában több ezren várják a Tour de Hongrie-t, vagy a Pilisben több tízezren jönnek ki szurkolni, mint ha az ember csak úgy elképzeli és várja, hogy megvalósuljon" - fogalmazott.

Nagyon sok olyan világsztár itt volt, akiket szinte már mágnesként vonz a verseny - mondta az InfoRádiónak a főszervező.

"Tour de France-szintű verseny állt össze a résztvevők kiléte miatt, ami meg végképp meglepetés volt, hogy hegyi világsztárok, Tour de France-győztesek érkeztek, és Marc Hirschi személyében pedig egy Tour de France-szakaszgyőztes nyerte végül összetettben a magyar körversenyt, tehát szakmailag mindenképpen óriási siker volt a Tour de Hongrie."

Eisenkrammer Károly szerint az a céljuk, hogy az egész országot átölelő közösségi esemény legyen ez a verseny.

"Kicsit felemás szájízzel vagyunk mégis, hiszen a budapesti szakaszt, ami az álmodott hab lett volna a tortán vagy a hab tetején a meggy, az sajnos nem úgy alakult, ahogy terveztük, mert borzalmas időjárás volt és a sprinter csapatok úgy döntöttek, hogy nem kockáztatják a sztárjaik testi épségét, ezért egy kerékpáros demonstrációs gurulásba váltott át a 150 kilométeres verseny. A 80 kilométeres gurulást ennek ellenére 100-nál több ország közvetítette" - részletezte.

A Tour de Hongrie főszervezője elmondta még, hogy ezzel a mezőnnyel nem a Giro d’Italia árnyékában zajlott a magyarországi körverseny. Bár az egész Giróval nem szeretnék felvenni a versenyt, de a Tour de Hongrie alatt a magyar körversenyt is az olasszal egyenrangú partnerként kezelték a nemzetközi sportmédiában - tette hozzá Eisenkrammer Károly.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×