eur:
388.97
usd:
363.36
bux:
68112
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Christopher Nkunku, az RB Leipzig játékosa (b) csapattársával, Szoboszlai Dominikkal, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az F csoport ötödik fordulójában játszott RB Leipzig-Real Madrid mérkőzésen Lipcsében 2022. október 25-én.
Nyitókép: Christopher Nkunku, az RB Leipzig játékosa (b) csapattársával, Szoboszlai Dominikkal, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében játszott RB Leipzig-Real Madrid mérkőzésen 2022. október 25-én. MTI/AP/Matthias Schrader

Orbán, Szoboszlai: a magyarok voltak az RB Lepizig hősei

Óriásit lépett a BL-indulást érő helyek egyikének megszerzése felé az RB Leipzig a német labdarúgó Bundesliga 1-ben. A Werder Bremen elleni verejtékes győzelemhez Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is góllal járult hozzá az utolsó percekben.

A lipcseiek sokáig nem tudtak mit kezdeni a Werder Bremen védelmével a Bundesliga 1. 32. fordulójában. Miután nagy nehezen a francia Nkunku révén sikerült gólt szerezniük, a VAR érvénytelenítette. Aztán, hogy még rosszabb legyen a helyzet, a vendég brémaiak vezetést szereztek a 70. percben, Bittencourt találatával.

A francia csatár gólt ugyan nem tudott szerezni, de az előkészítésben jeleskedett., A 87. percben a beívelése után Willi Orbán hat méterről a kapuba fejelte a labdát.

S még nem volt vége! A 96. percben Nkunku szenzációs szólóval ment le a bal oldalon az alapvonalig a tizenhatoson belül, visszafelé passzolt, az akciót követő Szoboszlai Dominik pedig a kapuba lőtte a győztes gólt.

A 32. forduló után a Bayern München áll az élen, 68 ponttal. A Dortmund, az egyedüli riválisa, 67 pontos. Az RB Leipzig a harmadik 60 ponttal – tehát előbbre már nem léphet –, Schäfer András csapata, az Union Berlin pedig a negyedik 59 ponttal. Ötödik Sallai Roland Freiburgja, utóbbinak 56 pontja van.

Az RB Leipzig biztosan a 3. vagy a 4. helyen végez, ha szerez még három pontot, de jobb gólkülönbsége miatt valószínűleg a kettő is elég. Vagy még annyi sem kell, ha a Freiburg nem nyer kétszer.

Az RB Leipzig május 20-án a Bayern München vendége lesz, de az utolsó fordulóban, hazai pályán, abszolút esélyes a Schalke 04 ellen.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×