eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében, az F csoport hatodik fordulójában játszott Sahtar Donyeck-RB Leipzig mérkőzésen Varsóban 2022. november 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski

Szoboszlai Dominik két góllal segítette az RB Leipziget a Német Kupa döntőjébe

Az RB Leipzig a vártnál lényegesen könnyebben, 5-1-re győzött a Német Kupa első elődöntőjében a házigazda Freiburg ellen. „A Vörös Bikák” öt éven belül negyedszer jutottak a berlini kupadöntőbe, ők a címvédők is egyben.

Az RB Leipzig már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést és a továbbjutást, Dani Olmo a 13., Heinrichs a 14. percben szerzett gólt, majd a 27.-ben Szoboszlai Dominik látványosan kérte a labdát, aztán Timo Wernerrel kényszerítőzve elegánsan lőtt a hálóba. Még abban a félidőben Nkunku is szerzett egy gólt, aligha maradtak nyitott kérdések a második játékrészre.

A lipcseiek még azt is könnyen elbírták, hogy Josko Gvardiol az 58. percben piros lapot kapott. A Freiburg erejéből szépítésre futotta – a csereként beállt Sallai Roland labdáját küldte Gregoritsch a hálóba –, többre nem.

A 95. percben még egy büntetőt is rúghatott az RB Leipzig, ezt pedig Szoboszlai Dominik gólra váltotta. Mind ő, mind Willi Orbán végigjátszotta a mérkőzést, Sallai Rolandnak ezúttal egy félidőnyi idő jutott.

A berlini döntőben az RB Leipzig ellenfele a VfB Stuttgart vagy az Eintracht Frankfurt lesz, a második elődöntőt szerda este rendezik.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×