eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében, az F csoport hatodik fordulójában játszott Sahtar Donyeck-RB Leipzig mérkőzésen Varsóban 2022. november 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski

Így értékelték a lipcsei magyarok a kupaelődöntős hengerelést

Szoboszlai Dominik, a címvédő RB Leipzig magyar válogatott középpályása szerint megmutatták, hogy csapatként mire képesek, amikor 5–1-re győztek a tavaly döntős Freiburg vendégeként a labdarúgó Német Kupa elődöntőjében.

A 22 éves játékos a lipcsei klub honlapján kiemelte, soha nem könnyű idegenben jól szerepelni egy olyan jó csapat ellen, mint a Freiburg.

"Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy újra bejutottunk a fináléba, és mindent meg fogunk tenni a címvédés érdekében. Ugyanakkor most szombaton ugyanebben a stadionban vár ránk egy fontos Bundesliga-találkozó, és biztos vagyok benne, hogy az is izgalmas meccs lesz, remélhetőleg ott folytatjuk majd, ahol ma abbahagytuk" - jelentette ki a magyar válogatott csapatkapitánya, aki a kedd esti diadalhoz két góllal járult hozzá, s végigjátszotta az összecsapást.

A válogatott középhátvédje, Willi Orbán hangsúlyozta, hogy a tervüknek megfelelően tudtak futballozni Freiburgban, ahol a hazaiaknál a félidőben állt be a szintén magyar válogatott Sallai Roland.

"Megtaláltuk a réseket, és sikerült pontosan passzolnunk és lőnünk.

Az első félidőben talán az idénybeli legjobb teljesítményünket nyújtottuk"

- összegzett Orbán, utalva arra, hogy a Leipzig a szünetben már 4-0-ra vezetett.

"Megérdemeltük a győzelmet, és igazán vagány volt a játékunk. A szombat esti bajnoki meccsre tovább kell vinnünk mindazt, ami ma este jól működött" - tette hozzá a 30 éves védő.

Marco Rose, a lipcseiek vezetőedzője elsősorban azért dicsérte játékosait, mert jól kezdtek, és a támadóharmadban igazán eredményesen futballoztak.

"Könyörtelenek voltunk, és szereztünk néhány nagyon szép gólt, így a mi szempontunkból fantasztikus volt ez az elődöntő. Az eredmény nagy különbséget mutat, de a Freiburgnak nagyszerű csapata van, és komoly kihívás elé állított minket" - mondta a tréner, aki szerint nem is lehet más a céljuk, mint megvédeni címüket a döntőben.

A Leipzig a június 3-án sorra kerülő berlini fináléban a VfB Stuttgart és az Eintracht Frankfurt szerdai összecsapásának a továbbjutójával találkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×