eur:
390.83
usd:
358.65
bux:
72899.65
2024. július 19. péntek Emília
Szoboszlai Dominik (b) és Kalmár Zsolt, a győztes magyar válogatott tagjai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzés után a Puskás Arénában 2023. március 27-én. Magyarország-Bulgária 3-0.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Marco Rossi: Szoboszlai Dominik talán a legjobb meccsét játszotta a válogatottban

Elégedetten nyilatkoztak a bolgárok ellen az Eb-selejtezősorozat nyitányán 3-0-s győzelmet arató magyar válogatott tagja a győzelem után. Marco Rossi szerint valószínűleg ez volt az utóbbi időben a válogatott legjobb félideje.

Ádám Martin: Erre készültünk, rengeteg lehetőséget kidolgoztunk és gólokat is rúgtunk, ennél jobban nem lehet kezdeni egy sorozatot. Élesek voltunk és mindenki csinálta a dolgát, megérdemeltük ezt a sikert. Én most éreztem a legjobban magam a válogatottban, amióta itt játszom.

Vécsei Bálint: Egész héten nagyon nyugodtan és önbizalommal telve készültünk. Volt egy kis hiányérzetünk az észt meccs után, mert több góllal is nyerhettünk volna, de ma az első félidőben megmutattuk, hogy szeretnénk továbbjutni a csoportból.

Szoboszlai Dominik: Nagyon örülök, hogy egy ilyen meccsen és győzelemmel tudtuk kezdeni az Eb-selejtezőt. A szabadrúgást nagyon sokat kell gyakorolni, szerencsére, eleget készültem és be tudtam találni, már ideje volt.

Kerkez Milos: Azt beszéltük meg a találkozó előtt, hogy az első perctől agresszívek leszünk. Sok labdát szereztünk, jól játszottunk és büszke vagyok a csapatra.

Marco Rossi: Valószínűleg az első volt az eddigi legjobb félidőnk. Jól kezdtünk, Szoboszlai Dominik talán a legjobb meccsét játszotta a válogatottban, de mások is remekül teljesítettek. A második félidőben nehéz volt fenntartani a koncentrációt, de összességében szép este volt.

Rossi később kifejtette: az volt a terv, hogy túlterhelik a széleket, ez az első félidőben jobban sikerült a jobb oldalon, de a másodikban a balon is jól működött.

"Ádám Martint azért hívom meg, mert megbecsülöm. Ha továbbra is stabil kezdő akar maradni, akkor javítania kell a fizikai kondícióján, amihez extra edzésre és megfelelő diétára van szüksége. Klubcsapatában négy meccsen kilencven percet se játszott, így nem várhatjuk el, hogy a válogatottban végigjátsszon egy mérkőzést. Nagyon jó kvalitásai vannak, és örülök, hogy ezúttal felszabadult és határozott volt" - mondta a csütörtöki és hétfői találkozón is eredményes csatárról Rossi.

A magyarok napra pontosan negyven év után kezdték ismét győzelemmel az Eb-selejtezőket, illetve hazai pályán 48 esztendő után múlták felül újra Bulgáriát.

A nemzeti együttes legközelebb június 17-én Montenegró vendége lesz.

Marco Rossi ebben az Aréna-interjúban is hosszan beszélt Szoboszlai Dominikról:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 18. 22:02
×
×
×
×