eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szoboszlai Dominik (háttal) és Sallai Roland a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert a csapat Bulgária ellen a Puskás Aréna 60 000 nézője előtt.

A magyar válogatott kezdő tizenegye: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai Attila – Bolla, Nagy Ádám, Vécsei, Kerkez – Sallai, Ádám, Szoboszlai.

A bolgároké: Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov, Markov – Petkov, Gruev, Karabeljov, N. Iliev – Deszpodov, Delev.

A vendégeknél játszik a Kisvárda középpályása, Janisz Karabeljov.

Látványos élőképpel demonstrálta a hatvanezer néző egy része, hogy a tábor a 12. játékost jelenti.

Aktívan kezdte a magyar csapat a mérkőzést. A 7. percben pedig már vezetett. Szoboszlai Dominik bevitte a labdát a tizenhatoson belülre, a labdáját Sallai Roland kapura lőtte, Naumov még védett, de Willi Orbán még tovább tudta segíteni a labdát, aztán Vécseinek már nem volt nehéz dolga, „csak” jókor volt jó helyen. Négy méterről passzolt a hálóba, 1-0.

Öt percig a bolgárok uralták a labdát, majd Ádám Martin lőtt 18 méterről, szöglet lett. Veszélyes kísérlet volt.

Eltelt húsz perc, türelmesen játszik a magyar csapat. Szoboszlai megint meglódult, gyermekkori játszótársát, Bolla Bendegúzt kereste, a középpályás lábáról a kapu mellé ment a labda.

A 28. percben Szoboszlai Dominik szabadrúgást harcolt ki, aztán 26 méterről beverte a bal felsőbe. S akár kő-papír-ollózhat is egyet, ha akar… 2-0.

Szoboszlai szabadrúgása után Orbán lábáról kapura került a labda, Naumov védett. Valószínűleg lesen volt a lipcsei védő.

A 38. percben Szoboszlai Dominik felvitte a labdát, Bolla Bendegúzt kiugratta középen, de előle elpiszkálta a védő a labdát. Pont Ádám Martinhoz, akinek az érkező Szoboszlai átengedte a labdát, mivel a center jobb helyzetben volt. Ő pedig ezeket berúgja. 3-0.

Vége a remek első félidőnek.

A második félidőre hármat cseréltek a bolgárok, Ruszev, Krasztev és Petrov állt be. Delev, Karabeljov és Markov ment le.

Sallai Roland kapura lövésével kezdődött a játék, Naumov szögletre tornázta. A szöglet után megint Sallaihoz került a labda, 11 méterről rosszul találta el a labdát.

A bolgároknál a megsérült Deszpodov helyére Kirilov került pályára.

Marco Rossi újoncot avatott, Ádám Martin helyére a paksi Varga Barnabás állt be.

Az első bolgár helyzet a 63. percben: Iliev lövése után Bolláról szögletre pattant a labda.Utána Ruszev lövését Dibusz vetődve védte.

Sallai és Nagy Ádám befejezte mára, Kleinheisler és Csoboth játszik tovább.

Fogynak a percek, a bolgárok erőlködnek, a magyarok pedig nem elég koncentráltak támadásban.

Sopov is beállt, ez az első meccse a bolgár A-csapatban.

Loic Nego és Kalmár Zsolt is kap néhány percet, Bolla és Vécsei helyén.

A 90. percben Naumov bizonytalankodott, Négo kapura tudta kanalazni a labdát, Antov a gólvonalról mentett.

Vége a mérkőzésnek, 3-0-ra nyert a magyar válogatott.

A csoport másik mérkőzésén: Montenegró–Szerbia 0-2.

Marco Rossi legutóbbi InfoRádió Aréna-interjúját itt tekintheti meg:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×