eur:
391.52
usd:
372.12
bux:
55896.85
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
Szoboszlai Dominik (háttal) és Sallai Roland a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert a csapat Bulgária ellen a Puskás Aréna 60 000 nézője előtt.

A magyar válogatott kezdő tizenegye: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai Attila – Bolla, Nagy Ádám, Vécsei, Kerkez – Sallai, Ádám, Szoboszlai.

A bolgároké: Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov, Markov – Petkov, Gruev, Karabeljov, N. Iliev – Deszpodov, Delev.

A vendégeknél játszik a Kisvárda középpályása, Janisz Karabeljov.

Látványos élőképpel demonstrálta a hatvanezer néző egy része, hogy a tábor a 12. játékost jelenti.

Aktívan kezdte a magyar csapat a mérkőzést. A 7. percben pedig már vezetett. Szoboszlai Dominik bevitte a labdát a tizenhatoson belülre, a labdáját Sallai Roland kapura lőtte, Naumov még védett, de Willi Orbán még tovább tudta segíteni a labdát, aztán Vécseinek már nem volt nehéz dolga, „csak” jókor volt jó helyen. Négy méterről passzolt a hálóba, 1-0.

Öt percig a bolgárok uralták a labdát, majd Ádám Martin lőtt 18 méterről, szöglet lett. Veszélyes kísérlet volt.

Eltelt húsz perc, türelmesen játszik a magyar csapat. Szoboszlai megint meglódult, gyermekkori játszótársát, Bolla Bendegúzt kereste, a középpályás lábáról a kapu mellé ment a labda.

A 28. percben Szoboszlai Dominik szabadrúgást harcolt ki, aztán 26 méterről beverte a bal felsőbe. S akár kő-papír-ollózhat is egyet, ha akar… 2-0.

Szoboszlai szabadrúgása után Orbán lábáról kapura került a labda, Naumov védett. Valószínűleg lesen volt a lipcsei védő.

A 38. percben Szoboszlai Dominik felvitte a labdát, Bolla Bendegúzt kiugratta középen, de előle elpiszkálta a védő a labdát. Pont Ádám Martinhoz, akinek az érkező Szoboszlai átengedte a labdát, mivel a center jobb helyzetben volt. Ő pedig ezeket berúgja. 3-0.

Vége a remek első félidőnek.

A második félidőre hármat cseréltek a bolgárok, Ruszev, Krasztev és Petrov állt be. Delev, Karabeljov és Markov ment le.

Sallai Roland kapura lövésével kezdődött a játék, Naumov szögletre tornázta. A szöglet után megint Sallaihoz került a labda, 11 méterről rosszul találta el a labdát.

A bolgároknál a megsérült Deszpodov helyére Kirilov került pályára.

Marco Rossi újoncot avatott, Ádám Martin helyére a paksi Varga Barnabás állt be.

Az első bolgár helyzet a 63. percben: Iliev lövése után Bolláról szögletre pattant a labda.Utána Ruszev lövését Dibusz vetődve védte.

Sallai és Nagy Ádám befejezte mára, Kleinheisler és Csoboth játszik tovább.

Fogynak a percek, a bolgárok erőlködnek, a magyarok pedig nem elég koncentráltak támadásban.

Sopov is beállt, ez az első meccse a bolgár A-csapatban.

Loic Nego és Kalmár Zsolt is kap néhány percet, Bolla és Vécsei helyén.

A 90. percben Naumov bizonytalankodott, Négo kapura tudta kanalazni a labdát, Antov a gólvonalról mentett.

Vége a mérkőzésnek, 3-0-ra nyert a magyar válogatott.

A csoport másik mérkőzésén: Montenegró–Szerbia 0-2.

Marco Rossi legutóbbi InfoRádió Aréna-interjúját itt tekintheti meg:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Nagy ütés után életjeleket mutatnak a tőzsdék

Nagy ütés után életjeleket mutatnak a tőzsdék

Továbbra is negatív hangulat jellemzi a nemzetközi részvénypiacokat, az USA-ban főleg a Fed üzenetei aggasztják a befektetőket, hiszen ezek alapján még jó ideig velünk maradhatnak a magas kamatok, ami nyomás alá helyezi a tőzsdéket. A gyengeség a globális piacokra is jellemző, bár Ázsiában ma reggel vegyes mozgások látszottak, elsősorban a kínai tőzsdék pattantak vissza a pozitív a vártnál jobb ipari adatok megjelenése után, Európában pedig a délelőtti órákban elindult egy kisebb felpattanás. Mindeközben az amerikai tőzsdék is próbálnak magukra találni, szintén kisebb pozitív elmozdulások látszanak a vezető indexeken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 27. 14:11
×
×
×
×