eur:
368.62
usd:
344.03
bux:
48639.75
2023. június 7. szerda Róbert
Az izraeli Yonatan Cohen (b) vív az olasz Gabriele Cimini ellen a WestEnd férfi párbajtőr Grand Prix Kulcsár Győző emléktorna döntőjében a BOK Csarnokban 2023. március 12-én. Gabriele Cimini aranyérmet nyert.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Amíg aludt, hatalmas magyar sportsiker született Dél-Amerikában

Aranyérmet nyert a magyar csapat vasárnap a férfi párbajtőrözők Buenos Aires-i világkupaversenyén.

A Nagy Dávid, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Keszthelyi Zsombor összeállítású együttes a 16 között 45-22-re verte a hazaiak alakulatát, majd nagy bravúrt végrehajtva 39-31-re az olimpiai bajnok japánokat. A taktikus küzdelmet hozó mérkőzésen a magyarok apránként nyolctusos előnyt dolgoztak ki, az utolsó párban pedig Kano Koki igyekezett felzárkózni Naggyal szemben, de szűk fél perccel a vége előtt jelezte, hogy befejezi a küzdelmet, mivel akkor még mindig megvolt a nyolc találatnyi különbség. Így a két vívó lepörgette a hátra lévő időt.

Hasonlóan ért véget a franciákat búcsúztató csehek elleni elődöntő, azzal a különbséggel, hogy ezen a mérkőzésen a magyarok sokáig három-négytusos hátrányban voltak, szívós munkával zárkóztak fel, egyenlítettek, majd előnybe kerültek, az utolsó asszó végéhez közeledve pedig, 35-28-nál már nem volt visszaút az ellenfélnek, így nem is esett több találat.

Az aranyért a venezuelaiakkal vívott a magyar csapat, nyolc párt követően döntetlen volt az állás,

utolsóként azonban Nagy 7-1-re verte London olimpiai bajnokát, Ruben Limardo Gascont,

így 32-26-tal zárult a mérkőzés.

A 2019-ben világbajnok, 2021-ben olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely - a hunfencing.hu oldal beszámolója szerint - lábsérülése miatt ezúttal kihagyta a csapatversenyt, melyen 27 együttes indult.

A hétvége több kiemelkedő magyar eredményt hozott: a férfi párbajtőrözők diadala előtt, Kun Anna nyerte a női párbajtőrözők kínai vk-versenyét, Nancsingban, a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard vk-n Szilágyi Áron győzött, majd a magyar csapat - Szilágyi, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállításban - bronzéremmel zárt a Zarándi Csaba világkupán. Nagy Dávid hetedik lett Buenos Airesben és ugyancsak a hetedik pozícióban fejezte be szereplését a női párbajtőrcsapat Kínában.

A vívók számára áprilistól már az egyéves olimpiai kvalifikációs időszak zajlik.

Fotónk illusztráció, egy korábbi versenyen készült.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Nyílik az olló a megtakarításoknál, 10-ből 4 magyarnak van csak legalább félmilliója

Nyílik az olló a megtakarításoknál, 10-ből 4 magyarnak van csak legalább félmilliója

A magyar lakosság nagy része nem rendelkezik komolyabb megtakarítással, a többség pedig legjobb esetben is stagnálást vár a megtakarított, befektetett összegek terén a következő 1 évben – derült ki az Impetus Research friss, a hazai 18-69 éves lakosság körében készített online reprezentatív felméréséből. A válaszadók negyede számít arra, hogy növekedni fognak megtakarításai, befektetései egy éven belül. A pénzügyi megtakarítással rendelkezők jelentősen magasabb arányban számítanak javaik gyarapodására.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×