eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Lionel Messi, a Paris Saint-Germain (j2) és Joshua Kimmich, a Bayern München játékosa (j) a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Bayern München-Paris Saint-Germain visszavágó mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2023. március 8-án.
Nyitókép: MTI/AP/Matthias Schrader

PSG: érdekes lett volna látni, mi történik, ha teljes a keret

Julian Nagelsmann, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője alakulata „minőségét” emelte ki, Christophe Galtier, a Paris Saint-Germain trénere pedig amiatt kesergett a két együttes Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős összecsapása után, hogy nem a legjobb összeállításában küzdhettek.

„Rendelkezünk egy olyan minőséggel, hogy ha saját játékunkat tudjuk játszani, akkor nehéz legyőzni bennünket” – mondta a német szakember a 2–0-s hazai győzelemmel zárult szerdai, müncheni mérkőzés után.

Nagelsmann kiemelte, hogy három belső védővel játszottak, mert a PSG Messi pozícionálásával el akarta érni, hogy Matthijs de Light kilépegessen és így Dayot Upamecano nagy területen egy az egyben maradjon Kylian Mbappével. Ezért került még oda Josip Stanisic is, aki a tréner vélekedése szerint komoly munkát végzett.

Galtier úgy látta, hogy a második félidőre visszaesett csapata játékának ritmusa, ráadásul míg ők nem használták ki nagy lehetőségeiket, a bajorok hatékonynak bizonyultak.

„Az volt a terv, hogy vezetést szerzünk és ezzel talán elbizonytalanítjuk ellenfelünket. Kylian azonban olyan védőkkel találta szembe magát, akiknek van tapasztalatuk nagy meccsekről” – mondta Galtier, hozzátéve:

érdekes lett volna látni, mi történik, ha teljes a keret.

„Ritka eset, hogy három középső védőt elveszít egy csapat három egymást követő mérkőzésen” – tette hozzá.

A PSG-ből hiányzott Neymar is, a francia csapat pedig 3–0-s összesítéssel maradt alul.

„Azt nagyon sajnálom, hogy nem a legerősebb összeállításunkban küzdhettünk ebben a dupla összecsapásban” – fogalmazott Galtier, aki a búcsú után célként a francia bajnokság megnyerését tűzte ki.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×