eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma
A ferencvárosi Varga Dénes a férfi vízilabda országos bajnokság alapszakaszának 9. fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Genesys OSC Újbuda mérkőzésen a Komjádi uszodában 2023. január 17-én. A címvédő Ferencváros 9-8-ra legyőzte az OSC-t.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Varga Dénes úgy tér vissza a pólóválogatottba, hogy nem tér vissza

Nyáron tér vissza Varga Dénes a válogatott meccsekre. Az olimpiai és világ- és Európa-bajnok vízilabdázó a nemzeti együttes budapesti összetartásán már részt vett a Duna Arénában, de a világkupa zágrábi selejtezőjére nem utazik.

Varga Dénes úgy érzi, jelenleg a szerepek tiszták, nincsenek kérdőjelek: számos alkalommal egyeztetett Varga Zsolt szövetségi kapitánnyal, azt kérve, hogy Jansik Szilárd vegye át a csapatkapitányi karszalagot – amit ő hat éven át viselt –, ő pedig egyelőre a partról fog segédkezni valamilyen formában az irányításban. Mint mondta, szeretnék rugalmasan kezelni a kialakult helyeztet, a hierarchiát talán kicsit felülírva, mindent a csapat érdeke alá rendelve.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó elárulta, azért hagyja ki a zágrábi világkupa-selejtezőt, mert öt nap alatt öt mérkőzésre kerül sor, ami az ő korában (35 éves) már igen terhes tud lenni. Plusz Varga Zsolt ilyenkor alkalmat tud adni fiatalabb játékosoknak, akik eddig kevesebbszer mutatkoztak nemzetközi mezőnyben, amit „win-win” szituációnak tart Varga Dénes. Hozzátette: úgy tervezik, hogy

a nyári felkészülésen már teljes értékű tagja lesz a válogatottnak,

és bár erről még nem beszéltek, de ha a csapat eljut a szuperdöntőre, azon is részt venne már.

A lényeg a júliusi fukuokai világbajnokság lesz, hiszen ott a döntőbe kerülés már olimpiai kvótát ér, ami a válogatott idei legfőbb célja, de a világklasszis vízilabdázó szerint a fontosabb mégis az, hogy legkésőbb a párizsi ötkarikás játékokra olyan „egymást segítő közeggé” álljanak össze, amely képes átverekedni magát a legnagyobb akadályokon, ahelyett, hogy leblokkolna a jelentős pillanatokban.

Ami a klubszereplést illeti, Varga Dénes azt mondta, csapatának legfőbb célkitűzése, hogy bejusson a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjébe, lehetőség szerint elkerülve a legerősebb ellenfelet, a Pro Reccót. A hazai bajnokságot pedig meg akarják nyerni. „Ez a Ferencvárosnak évek óta kimondott célja, a játékosoknak pedig vágya, úgyhogy ezért edzünk” – fogalmazott.

A pólós úgy véli, bár továbbra is hullámzó a teljesítményük, talán a Spandau Berlin ellen elszenvedett pofon kicsit tudatosabbá tette őket, aminek köszönhetően stabilabban tudtak játszani Belgrádban, noha végül egy elkerülhető góllal mégis kikaptak. Varga Dénes szerint ez a mérkőzés nem a kötelező győzelem kategóriájába volt sorolandó, mégis jól helytálltak, megfordították a meccset és majdnem pontot loptak. „Jó irányban vagyunk” – fogalmazott a vízilabdázó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×