eur:
395.2
usd:
371.03
bux:
65063.6
2024. április 19. péntek Emma
Varga Dénes a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján az 5-8. helyért játszott Magyarország-Egyesült Államok mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Varga Dénesről beszélt a kapitány, a pólórajongók lehet, hogy nem örülnek ennek

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kijelölte 16 fős keretét a szerdán kezdődő zágrábi világkupa-selejtezőre. Három újonc is van köztük.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az olimpiai bajnok Varga Dénes a tervek szerint a nyári folytatásra tér majd vissza a válogatottba. Szintén nem utazik el a horvát fővárosba az egyaránt kisebb sérüléssel bajlódó Zalánki Gergő és Vigvári Vince, igaz, utóbbi kettőt tartalékként jelölte meg a kapitány, így szükség esetén csatlakozhatnak majd társaikhoz.

A 16 fős utazó csapatban a szeptemberi, spliti Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert 13 fős válogatottból 11-en lesznek ott, és a zágrábi hatcsapatos tornán Szakonyi Dániel, Aranyi Máté, valamint Vismeg Zsombor révén három újoncot avathat a szakvezető, aki ismét számíthat az Eb-ről sérülés miatt lemaradt Pohl Zoltánra és Vámos Mártonra.

A magyar válogatott vk-kerete:

kapusok:

Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom Waterpolo), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel (Genesys OSC Újbuda), Aranyi Máté (Genesys OSC Újbuda), Burián Gergely (Genesys OSC Újbuda), Fekete Gergő (FTC Telekom Waterpolo), Jansik Szilárd (FTC Telekom Waterpolo), Manhercz Krisztián (Genesys OSC Újbuda), Molnár Erik (FTC Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (FTC Telekom Waterpolo), Német Toni (FTC Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC Telekom Waterpolo), Vámos Márton (Olympiacos Piraeus), Vigvári Vendel (FTC Telekom Waterpolo), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa)

tartalékok:

Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Zalánki Gergő (Pro Recco)

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×